Ken jij het magazine Makers al?

14/05/2019

“Mensen met een ambacht verbinden met geïnteresseerden”, dat is het doel van Guillaume Decock (25) en Hanna Struyvelt (28) met hun gloednieuw magazine Makers. De eerste editie staat gepland voor het begin van de zomer.

De twee creatievelingen, die een koppel vormen, hebben hun liefde voor ambachten met de paplepel meegekregen. “De grootouders van mijn vriendin hebben lang een pantoffelfabriek gehad. En mijn mama maakt ook van alles. Ze haakt, breit, naait… ze heeft zelfs mijn communiekleren gemaakt”, legt Guillaume uit.

Begin dit jaar besloten Guillaume en Hanna de krachten te bundelen als respectievelijk fotograaf en schrijfster. Al snel kwamen ze met het idee om een magazine te maken, net zoals het thema. “Het is pas achteraf dat we beseft hebben dat die keuze voor ambacht zo voor de hand liggend was, omdat we eigenlijk niet anders gewoon zijn.”

Om de kosten te drukken, is er een crowdfunding op het platform ‘Hello crowd!’. “We hebben al 2.537 euro van de vooropgestelde 3.000 euro verzameld. Zelfs als we het niet halen, gaan we sowieso door met onze plannen.” De actie loopt tot woensdag 15 mei om 22.00 uur, snel zijn is dus de boodschap.

Voor wie echt niet kan wachten tot de zomer, is er al een digitale demoversie van de eerste editie.

Beluister het volledige interview met Guillaume.

LEES OOK

Quindo Redactie

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.