Kerstmarkt Kortrijk sinds lang weer op Grote Markt

05/12/2014

We hebben het al gevoeld aan de koude temperaturen: de winter is in aantocht. Gelukkig kunnen we vanaf morgen onze handen warmen op de kerstmarkt in Kortrijk. Dit jaar niet alleen op het Vandaeleplein maar voor het eerst sinds twintig jaar ook op de Grote Markt. We mogen ons verwachten aan een kerstmarkt met een veertigtal kraampjes.

“Na het succes van vorig jaar waren er meer geïnteresseerden dus ook meer huisjes te vullen. Vandaar de verhuizing naar de Grote Markt waar we de sfeer die er al was wat kracht kunnen bijzetten”, zegt Ilse Naessens Teamcoach Evenementen en Verenigingen van Stad Kortrijk in Plug-In.

Winter in Kortrijk

“Zaterdag 6 december is er een spectaculaire opening rond 17u. Daarnaast is er een leuk accentje rond 21 december want dan wordt de stad sfeervol en intiem met vuur opgelicht in het kader van Feux d’Hivers. Er is een kerstparade op 28 december die zeker de moeite zal zijn om even te komen bekijken en het nieuwe jaar wordt ingeknald aan het Budapark. Ter hoogte van de fietsbrug zal er een fantastisch vuurwerk zijn.”

Traditiegetrouw zal het Begijnhof in Kortrijk ook dit jaar weer mooi aangekleed zijn. Het OCMW en de Provinciale Tuinbouwschool staan hiervoor in. Je kan er ook terecht voor optredens of voor een warme koffie in het tijdelijk koffiehuis ‘Tè Nie For Olsan’.

Voor de speelvogels onder ons is er ook een interactief ijsblok en een kerstfoor vanaf 12 december. En voor de shopacholics zijn er koopzondagen op 14, 21, 28 december en 4 januari. Voor elk wat wils dus.

Broos Claerhout

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.