Kijktip: Netflix brengt hedendaagse versie van ‘Die Welle’

18/03/2020

Als je fan bent van ‘Die Welle’ (of ‘The Wave’), dan hebben we de perfecte Netflix-serie voor jou. Na ‘Die Welle’ krijgt de Duitse televisiewereld niet genoeg van de succesformule van Morton Rhue (Todd Strasser). Eind 2019 kwam “Wir sind die Welle”, een mysterieuze coming of age serie, uit op Netflix.

Het denkbeeldige stadje ‘Meppersfield’ anno 2019: de mysterieuze leerling Tristan Borch duikt op en leidt vier leerlingen mee in opstand tegen het nationalisme, tot het op een bepaald moment misloopt.

(lees verder onder de trailer)

Wir sind die Welle‘ is geen rechtstreekse kopie van ‘Die Welle’. In de hedendaagse versie komen de jongeren niet in opstand tegen een bepaalde bevolkingsgroep. De nieuwe golf komt in opstand tegen het kapitalisme en het je-m’en-foutisme rond de klimaat- en milieuproblematiek.

★★★★☆

Wij vinden ‘Wir sind die Welle’ zeker de moeite waard. De ruimte waarin het verhaal zich afspeelt, een industriële stad, maakt het verhaal heel geloofwaardig. En je traint er je Duits ook wat mee (geen paniek, je kan de taal ook veranderen naar Engels 😉 ). Het eerste seizoen bevat zes aflevering die in tijd schommelen tussen 45 minuten en een klein uur.

Kijk hier naar ‘Wir sind die Welle’.

Lees ook:

Emiel Martens

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.