Kinderen beslissen over toekomst Lange Munte

12/01/2018

Na het succes van de eerste editie van ‘Jong Kortrijk Spreekt!’ in de Sint-Janswijk komt nu de Lange Munte aan de buurt. Het project wil kinderen inspraak geven in de ontwikkeling van hun wijk. Ze krijgen €25.000 om te doen wat ze willen. 

In het project ‘Jong Kortrijk Spreekt!’ kunnen kinderen die op de Lange Munte wonen of er naar school gaan zelf beslissen welke kindvriendelijke aanpassingen er in hun wijk moeten gebeuren.  In een eerste fase van het project werden bij de kinderen zoveel mogelijk ideeën verzameld op verschillende manieren. De bibliotheek van Kortrijk stelde tablets ter beschikking waarmee de kinderen door middel van ‘LOMAP’ foto’s van openbare plaatsen in de buurt namen. Die foto’s gaven ze dan telkens een positieve of negatieve connotatie mee in de vorm van een smiley met daarbij ook een begeleidend tekstje. Leerkrachten van De Baai en De Hoge Kouter, de buurtwerkster en een medewerker van de dienst jeugd organiseerden ook klassengesprekken rond verschillende thema’s. Al die input werd vertaald naar een uitgebreide lijst van voorstellen.

Aan de hand van een BudgetGame kiezen de kinderen er de beste voorstellen uit. Dit gaat door op vrijdag 19 januari in het nieuwe buurthuis. Onder begeleiding van vzw Quindo namen enkele kinderen een kinderwijkjournaal op. Bekijk het resultaat hieronder.

Broos Claerhout

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.