Kledingswap van jongerenwerking Oxfam Kortrijk komt terug

21/03/2019

Op zaterdag 27 april kan je opnieuw kledingstukken ruilen in Pand.A dankzij de jongerenwerking van Oxfam Kortrijk. “We willen laten zien dat niet enkel nieuwe kledij mooi kan zijn”, klinkt het enthousiast.

Kleding ruilen met een cocktail bij de hand, kan het nog beter? Blijkbaar wel, want bezoekers mogen zich aan nog meer activiteiten verwachten. “Er komt ook een gastspreker van de Schone Kleren Campagne (coalitie van ngo’s, vakbonden en consumentenorganisatie; red.) en daarnaast is er ook nog een fototentoonstelling. We willen mensen laten zien waar hun kleren vandaan komen zodat ze er bewuster mee zouden omgaan”, vertelt vrijwilligster Fabienne Girolami.

Hoe werkt het?

Wie kledingstukken wil binnenbrengen, kan tussen 6 en 24 april terecht in Oxfam Wereldwinkel langs de Groeningelaan. Per twee stuks ontvang je een bonnetje voor een ander kledingstuk op de swap. Vrijwilligster Katrijn Van Lersberghe: “We willen benadrukken dat ook mannen zeker welkom zijn en dat we dit jaar ook meer willen inzetten op kinderkledij.”

Beluister het volledig interview met Fabienne en Katrijn.

Pics by Ireen Cappon

Gaëlle Leon

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.