Koala Klub wil Bissegem aan het dansen krijgen

08/03/2019

Cafés, bars, discotheken… ze zijn bijna overal te vinden in steden, maar hoe zit het in kleine gemeentes? Vaak is het aanbod heel mager, op een jeugdhuis of een hip café na. Jeldrik D’Haene besloot daarom wat leven in de brouwerij te brengen in Bissegem met zijn pop-up bar Koala Klub.

Bissegem is waarschijnlijk niet de eerste plaats die bij je opkomt wanneer je denkt aan een hippe, gezellige club, of toch wel? Sinds februari kan je namelijk elke vrijdag de beentjes strekken in Koala Klub, de club voor iedereen die maar al te graag een dansje placeert. Jeldrik D’Haene: “Elke week kan je er genieten van een ander muziekgenre zoals house of R&B, en echt iedereen is welkom. Het maakt niet uit of je Bissegemnaar bent of niet.”

Bissegem meets Koala Klub

Hoe komt een club zoals Koala Klub in Bissegem terecht? Volgens uitbater Jeldrik D’ Haene was er “bitter weinig te doen in Bissegem voor jongeren op het vlak van uitgaan” en daar wilde hij verandering in brengen. “In veel cafés wordt niet meer of heel weinig gedanst, daar moet met Koala Klub verandering in gebracht worden. Er staan enkele tafeltjes en stoelen en that’s it, want dansen ga je“, aldus Jeldrik.

It’s Friyay

De keuze om de dansfeestjes op vrijdag te organiseren, kwam er volgens Jeldrik vooral omdat “de meeste evenementen op zaterdag plaatsvinden.” Ideaal dus om daarop in te spelen. Jeldrik: “Een feestje bouwen in de Koala Klub kan nog tot eind mei elke vrijdag samen met onze resident dj’s en enkele special guests. Plannen voor een opvolger zijn er niet dus let’s enjoy it while it lasts.”

Als je jezelf geroepen voelt om iets te organiseren, dan kan je de Koala Klub ook afhuren.

Pics by KREW Photography

Gaëlle Leon

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.