Kokopelli brengt woestijnblues naar De Kreun en is voortaan gratis

29/10/2018

Vrijdag 19 oktober kreeg De Kreun de Malinese band Tamikrest over de vloer. Dit concert werd georganiseerd in samenwerking met Kokopelli. Als ludieke actie kreeg iedereen bij aankomst een gratis weekendticket voor het Gullegemse festival, dat vanaf volgend jaar gratis wordt.

‘Blues met rock en wereldmuziek’

Tamikrest is een van de grote namen binnen de woestijnblues. De band combineert blues met rock en wereldmuziek. De Malinezen zijn dan ook al enkele jaren bijna constant aan het touren. Wanneer de band niet aan het touren is, verblijven de bandleden in Algerije. “Voor het publiek in De Kreun was het echt genieten. Al was de interactie niet altijd even gemakkelijk door de taalbarrière”, vertelt jongerenreporter Tristan Isaac. De Brusselse band Jaune Toujours verzorgde het voorprogramma. De Brusselaars spelen mestizo in zowel Nederlands, Frans als Engels.

Kokopelli

Het concert was de aftrap van het werkjaar voor de vrijwilligers van Kokopelli. Tristan Isaac: “Met de gratis weekendtickets wilde Kokopelli op een leuke manier bekendmaken dat het festival van Kokopelli gratis wordt. Zo willen ze de drempel verlagen zodat iedereen de kans krijgt om van wereldmuziek en andere culturen te genieten.” En het werkjaar is goed begonnen: afgelopen weekend won het festival nog de GroeneVent Award voor de jarenlange inspanningen rond de ecologische voetafdruk van het tweedaagse feestgedruis.

Kokopelli vindt plaats op 18 en 19 mei in en rond de dwarsschuur van ‘t Goed te Wynckele in Gullegem.

Beluister het volledige interview.

Tristan Isaac

Eén reactie op “Kokopelli brengt woestijnblues naar De Kreun en is voortaan gratis

  1. Correctie: Kokopelli Festival was finalist voor de Groene Vent Award, helaas niet gewonnen ondanks onze jarenlange inspanningen.

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.