Kortrijk baadt in kerstsfeer

14/12/2017

In Kortrijk kan je de komende weken volop van de kerstsfeer genieten. Zo is er niet alleen de jaarlijkse kerstmarkt, die van de Grote Markt naar het Schouwburgplein verhuist, maar ook tal van randanimatie. Een overzicht van alle Kortrijkse kerstactiviteiten.

Winterwonderland

De kerstmarkt verhuist dus van de Grote Markt naar het Schouwburgplein, en dat is goed nieuws! Zo komt er plaats vrij voor nog meer kerstplezier. Van 8 tot en met 31 december toveren houten chalets het Schouwburgplein om tot Winterwonderland. Daar kan je genieten van talloze jenevertjes en andere lekkernijen. Meer praktische informatie over de kerstmarkt vind je hier.

Je kan ook afzakken naar de Grote Markt. Sportievelingen kunnen er zich uitleven op de heuse schaatspiste (met winterbar). Ook de allerkleinsten komen aan hun trekken dankzij de ‘kinderkerstfoor’. De ker(st)misuitbaters pakken niet enkel uit met klassiekers zoals eendjesvissen en een draaimolen, er staan ook enkele authentieke kermisattracties uit de 20e eeuw.

Wie liever op een rustige manier van de kerstsfeer wil genieten kan met paard en kar door het stadscentrum rijden. De koets rijdt elk weekend uit van 13.00 tot 21.00 uur. De opstapplaats is de Graanmarkt in Kortrijk en de ritten zijn volledig gratis.

Secret Santa

Wie echt kieskeurig is en (net als wij) niet genoeg heeft met de kerstmarkt op het Schouwburgplein, kan 16 en 17 december op zoek gaan naar de (niet zo) verborgen kerstmarkt op Overleie. Daar kan je terecht voor ambachtelijke producten, hapjes en drankjes en nog meer originele cadeautjes.

Toch een miskoop gedaan? Geen enkel probleem want op de Veemarkt vindt de MarcT de Triomphe plaats. Daar kan je een cadeautje schenken aan mensen die het met iets minder moeten doen. Je kan er ook genieten van een hapje, een drankje en een streepje muziek. MarcT de Triomphe is dagelijks geopend van 16 tot en met 24 december van 13.00 tot 20.00 uur. De volledige opbrengst van het project gaat integraal naar verschillende goede doelen in en rond Kortrijk. Ook heel wat initiatieven van Music For Life vinden hier plaats.

Muziek en heel wat lekkers

Bij een kerstmarkt horen natuurlijk ook jenevers, glühwein, warme chocolademelk, oliebollen, hotdogs en nog heel wat lekkers. Voor al die lekkernijen kan je op het Schouwburgplein en de andere marktjes terecht, maar ook op heel wat andere plaatsen. Zo is er de Wintersneukeltocht. Dat is een wandeling met een gids doorheen Kortrijk met hapjes, drankjes en tal van kerstverhaaltjes.

Wie niet graag wandelt, zakt best af naar PlaidTime. Dat is een verwarmde winterbar die je kan vinden op het Vandaleplein. Van 16 tot en met 24 december kan je er terecht voor een portie akoestische muziek van jong muzikaal talent.

Pictures by Tony Decruyenaere, Indy Denys & Glenn Rijkers

Camille Slambrouck