Kortrijk is op zoek naar een nieuwe Letterzetter

23/02/2017

In 2015 werd kunstenaar Bart Jaques door de Stad Kortrijk aangesteld als de allereerste ‘Letterzetter’ van de stad. Samen met de ‘Lettertypes’ vormt hij een collectief van jonge kunstenaars, muzikanten, theatermakers, dichters, schrijvers, filmmakers en dansers. Nu zit zijn mandaat erop, en gaan Stad Kortrijk, Openbare Bibliotheek Kortrijk en enkele Kortrijkse partnerorganisaties op zoek naar een nieuwe Letterzetter voor de Stad.

De Letterzetter is jong van geest, heeft voeling met taal en het woord is belangrijk binnen zijn/haar eigen muzische werk. Hij/zij heeft voeling met of interesse in diverse expressievormen, zowel binnen de klassieke kunsten (muziek, theater, literatuur, beeldende kunst, dans) als binnen de jongerencultuur (street art, rap, slam). Hij/zij kent de stad en de regio en weet welke initiatieven er leven. De Letterzetter is geëngageerd en ziet er niet tegenop om binnen een termijn van twee jaar toe te werken naar verschillende toonmomenten (groot/klein) met het collectief. Hij/zij treedt graag samen met al dat jonge geweld op de voorgrond en durft het woord op een creatieve en gedurfde manier zichtbaar te maken in het stadsbeeld en de leefwereld van de Kortrijkse inwoners.
De Letterzetter is de gastheer/gastvrouw van het Memento Woordfestival van 2018 en 2019. Hij/zij levert een artistieke insteek voor het programma van het festival en brengt initiatieven rond woordkunst binnen de stad samen. Voor het geleverde werk krijgt de Letterzetter een vergoeding.

Wie zich geroepen voelt, kan zich kandidaat stellen, ten laatste op 28 februari 2017, om 23u59 via www.kortrijk.be/letterzetter/kandidatuur. Een objectieve, vakkundige jury nodigt de 5 kandidaten die het beste binnen het profiel passen uit voor een gesprek. Op 3 april 2017 wordt de Letterzetter officieel aangesteld.

Vorig jaar interviewden we Bart Jaques, die toen zichzelf aan jullie voorstelde:

Timon Van De Voorde

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.