“Kortrijk KUS(t) ze!”: groots kussengevecht op Kortrijk Weide

15/04/2019

Op woensdag 29 mei staat er een groot kussengevecht gepland op Kortrijk Weide. “Denk groter. Denk zotter. Denk: we slaan het Kortrijkse record aan gort en jeunen oes vort!”, staat te lezen op het Facebookevenement ‘Kortrijk KUS(t) ze!’.

De organisatie achter het kussengevecht is Team Jeugd Onderneemt En Financiert (JOEF), een initiatief van Ajko. De jongerenorganisatie helpt de dromen van jongeren die het financieel moeilijker hebben waar te maken. “We zijn de straat opgegaan om nieuwe ideeën te verzamelen die we zouden kunnen doen. Onder andere een trampoline- en skatepark kwamen uit de bus, maar dus ook een kussengevecht. Dat was het idee dat het meest naar voren kwam“, aldus Aïcha Dassonville van Team JOEF.

Het oorspronkelijke idee was om het record van grootste kussengevecht te verbreken, maar dat is uiteindelijk niet doorgegaan. Titiana Debusschere (Team JOEF): “Het enige criterium waar we rekening mee hielden bij de beoordeling, was wat het meest realistische was. Voor de rest wilden we gewoon iets leuk organiseren dat niemand zal vergeten.”

Er worden kussens voorzien, maar toch doet iedereen best ook zelf een kussen mee. “Stel dat we zonder kussens vallen en er wil toch nog iemand meedoen, willen we dat die ook nog kan meedoen en over een kussen kan beschikken”, klinkt het.

Met alles erop en eraan

Naast het kussengevecht staan er een picknick, workshops en een afterparty op het programma. Titiana Debusschere: “Het idee was om een kussengevecht te organiseren maar het is uit de hand gelopen. We beginnen met een grote picknick en daarna komt dan het kussengevecht. We hopen ook op goed weer, want er volgt na het kussengevecht nog een afterparty met dj.”

Wie nog meer info wil over het evenement, kan terecht op de Facebookpagina van het evenement.

Beluister hier het volledige interview met Aïcha en Titiana.

Anton Vandenbulcke

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.