Kortrijks leerplatform wint Bizidee

22/12/2017

De hoofdprijs in de categorie Large van Bizidee gaat naar ‘Play it Safe’ van de Kortrijkse start-up Greygin, een op games gebaseerd leerplatform. De jonge ondernemers wisten de jury te overtuigen dankzij hun visie en potentieel op lange termijn. 

Het doel van het leerplatform is werknemers opleiden over veiligheid en preventie. Brecht Kets en Mike Ptacek kwamen op het idee door het aantal zware arbeidsongevallen in België. “Elk uur is er in België een zwaar werkongeval. In 2014 waren er in de Vlaamse bouwsector zo 310.000 verloren werkdagen en in de zorgsector 295.000”, vertelt Brecht Kets. Via mobiele games op het platform willen de ondernemers dus levens redden.

Beste ondernemingsplannen van Vlaanderen

Bizidee nomineert jaarlijks de beste ondernemingsplannen van Vlaanderen. De kanshebbers zijn onderverdeeld in twee categorieën. De categorie Large voor bedrijven met de ambitie om meer dan vijf medewerkers aan te werven, verschillende vestigingen te openen of internationaal te groeien. De andere bedrijven vallen onder de categorie Small. Greygin wint dankzij hun leerplatform 15.000 euro kapitaal, 10.000 euro mediaruimte in Metro en heel wat deskundig advies.

Hangar K

Greygin is een van de start-ups die een plaats krijgen in Hangar K, de co-creatiehub op Kortrijk Weide voor innovatieve bedrijven en onderwijsinstellingen met als doel het economisch weefsel te versterken. In totaal zijn er 180 werkplaatsen, waarvan de helft al is ingevuld. “Het is een publiek geheim dat heel wat starters hun heil zoeken in Gent en andere plaatsen. Met Hangar K willen we dat tegengaan en zelfs omkeren”, zegt burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open Vld).

De co-creatiehub is een initiatief van Barco, Cronos, Howest, KU Leuven, Stad Kortrijk, Start it@KKBC, UGent en Vives.

Thomas Herrero

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.