Kortrijks zwembad opent buitenbad voor één persoon met coronabuddy

01/04/2020

Het zwembad in Kortrijk zal vanaf morgen opnieuw opengaan, weliswaar in beperkte mate. Op die manier hopen ze om de psychische gezondheid van mensen te verbeteren. Enkel het buitenzwembad zal opengesteld worden en dat voor één persoon met z’n coronabuddy. Zo kunnen de coronamaatregelen nog nageleefd worden. Voor bezoekers is het bijgevolg noodzakelijk om zich online in te schrijven via de website van het bad.

De coronamaatregelen hebben al een tweetal weken ons land in lockdown geforceerd. Hierdoor ontstaat een negatieve impact op de psychische gezondheid van de mens. Dit bleek uit recent onderzoek. Om die reden zal het Kortrijks zwembad zijn deuren morgen openen in beperkte mate. Hun bedoeling is om die psychische gezondheid te verbeteren in tijden van lockdown. Ze laten per dag één persoon plus zwemgenoot/coronabuddy toe in het buitenzwembad. Zij die er graag bij willen zijn, zullen zich dus moeten haasten.

Regels naleven

Via de website van het zwembad kan je jezelf en jouw buddy inschrijven voor een gekozen datum. Je kan dus vanaf vandaag een keuze maken voor de rest van de week en de weken erna, maar wees er dus snel bij. Er zullen ook drie redders aanwezig zijn. Zij gaan niet alleen hun normale taak uitvoeren, maar zij zullen ook controleren of de zwemmers de coronamaatregelen naleven. Zo zullen beide bezoekers bijvoorbeeld de voorgeschreven afstand van elkaar moeten bewaren. De redders zullen daartoe opgeleid worden.

Inschrijven kan via deze link.

Lees ook:

 

Timothy Maesen

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.