Kortrijkse horeca gaat strijd aan tegen voedselverspilling

14/05/2018

Wereldwijd lijdt één op de negen personen aan hongersnood. Toch gooien horecazaken over de hele wereld dagelijks tonnen voedsel in de vuilbak. Gelukkig bestaat Too Good To Goo, een app die iets wil doen tegen dit contrast. De app is sinds maart ook actief in Kortrijk, in maar liefst 25 verschillende handelszaken. “Voedselverspilling is een van de meest gênante problemen in de wereld”, aldus Jonas Mallisse, persverantwoordelijke van de app.

Overdag kan je op de app (die gratis te downloaden is) kijken wat de afhaaltijden zijn van de verschillende horecazaken. Je ziet ook hoeveel bestellingen er kunnen geplaatst worden en hoeveel het zal kosten. Die prijs valt meer dan goed mee. Aangezien het voedsel is dat na sluitingstijd toch in de vuilbak belandt, vragen ze slechts een derde van de originele prijs.

Je komt wel altijd voor een verrassing te staan, want je weet eigenlijk nooit wat je concreet bestelt. Dat komt omdat de horecazaken natuurlijk nooit kunnen weten wat er over zal zijn. “Je weet uiteraard wel dat je geen pizza zult krijgen bij een bakker”, stelt Jonas ons gerust.

Onder andere Paul’s Boutique, Café Fernand en Crispy Chicken hebben zich al bij de strijd tegen voedselverspilling vervoegd. Kortrijk is trouwens niet de enige stad die meedoet, want ook in Gent, Antwerpen, Leuven, Brugge en Hasselt kan je de app gebruiken. Binnenkort hopen ze ook actief te zijn in onze hoofdstad.

Beluister het volledige interview hier.

Jelle Hackx

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.