Kortrijkse leerlingen zoeken werk voor school in Ghana

19/01/2017

Op vrijdag 3 februari 2017 gaan leerlingen van 4, 5 en 6 humane wetenschappen van Athena Campus Pottelberg voor een dagje aan de slag ten voordele van een partnerschool in Ghana, SHS Buipe. Hun voornaamste missie: kwetsbare Ghanese kinderen naar school laten gaan.

“Het gaat om kwetsbare, ‘vergeten’ jongeren, die door armoede ernstig in hun ontwikkeling en ontplooiing worden gehinderd. Heel concreet wisselen de jongeren brieven en filmpjes uit, werken ze samen aan kunstprojecten en uiteindelijk zal er ook een fysieke uitwisseling plaatsvinden tussen beide scholen. Later dit schooljaar komt er ook nog een tentoonstelling” vertelt leerkrachte Veerle Knockaert.

 

De leerlingen zoeken bedrijven of particulieren waar ze voor één dag aan de slag kunnen, hun loon, €40 (particulieren) of €50 (bedrijven) gaat volledig naar hun goeie doel. Een deel van die opbrengsten zal worden gebruikt om school ter plaatse te ondersteunen (materiaal aankopen, transport van de werkjes, workshops enz.). “Indien je interesse hebt om het project te steunen, aarzel niet om contact op te nemen, we zijn nog op zoek naar werkplaatsen!” voegt Veerle er aan toe.

Meer informatie vind je op facebook, of kan je verkrijgen via veerleknockaert@gmail.com.

tomas-3ft
Tomas in 2016, bij 3FT Zwembadtechnieken.

laurens-bij-wtv
Laurens was journalist-voor-een-dag bij Focus-WTV.

kubra-burgemeester
Kübra liep een dag mee als de rechterhand van Burgemeester Vincent Van Quickenborne.

Broos Claerhout

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.