Kortrijkse Paasfoor krijgt nieuwe locaties

12/02/2020

Door de werken op het Conservatoriumplein zal de Kortrijkse Paasfoor gedeeltelijk verhuizen naar parking Broeltorens en Dam op Buda. De jaarlijkse Paasfoor etaleert 138 attracties en is hiermee een van de grootste van ons land. Deze editie vindt plaats van donderdag 9 tot en met zondag 26 april.

De stationswerken aan het Conservatoriumplein zorgen momenteel voor minder beschikbare plaats voor de jaarlijkse Kortrijkse Paasfoor. Daarom heeft Stad Kortrijk beslist om een groep foorkramers te verplaatsen naar Dam op het Budaeiland. Daarnaast zal ook een stuk van parking Broeltorens voorzien worden voor attracties. De foorkramers die tijdens de vorige editie verder dan de Kasteelbrug stonden, krijgen ook een vaste plek op deze locatie.

Trekpleisters

Verspreid over centrum Kortrijk zal je dus attracties tegenkomen en elke locatie krijgt minstens een trekpleister. Zo zullen de kettingzweefmolen ‘Top of the World’ en ‘La Suisse’, waar je in een jutezak naar beneden kan glijden, hun plek krijgen op Dam. Op parking Broeltorens kan je dan jouw longen uitschreeuwen op de ‘High Energy’, ‘Wild Mouse’ en de nieuwe topattractie voor de durvers: de ‘Move It 32’. Goed nieuws voor de fans van de ‘Deca Dance’, want die blijft net zoals andere jaren dé gangmaker op het Conservatoriumplein. 

Traditioneel gaat de Paasfoor van start op Witte Donderdag. Om deze editie feestelijk in te zetten, kan je in de avond genieten van een diervriendelijk vuurwerk aan de verlaagde Leieboorden. Op 20 april zetten de foorkramers hun muziek stiller en laten ze de stroboscooplampen niet flikkeren om kinderen met een beperking, epilepsie of autisme ook te laten genieten van een dagje kermis op deze prikkelarme dag. Tot slot kan je op zondag 26 april traditiegetrouw aan verminderde prijs kermessen. Allen daarheen!

Vergeten hoe de Paasfoor er de afgelopen jaren uitzag?

 

Lees ook:

Timothy Maesen

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.