Kortrijkse rapper Broeklyn brengt nieuw nummer ‘Chale’ uit

28/09/2018

Donderdagmiddag bracht de Kortrijkse rapper Broeklyn live op Quindo zijn nieuw nummer ‘Chale’, wat Ghanees is voor vriend. “Ik wil met het nummer vooral aantonen dat ik trots ben op mijn afkomst”, aldus Broeklyn.

“Ik wou absoluut iets doen in het Ghanees, mijn moedertaal. Je mag nooit vergeten waar je vandaan komt. Je moet trots zijn op je afkomst”, aldus Broeklyn. De Kortrijkse rapper maakte het nummer samen met zijn broer Franklin. “Mijn broer en ikzelf hebben eigenlijk  alles samen geschreven. De plaat is gewoon in mijn kamer opgenomen. Uiteindelijk is de plaat dan groot geworden in Kortrijk, wat natuurlijk wel super nice is.” Veel tijd heeft de rapper niet nodig gehad om de plaat te maken. Na een week was het nummer ingeblikt.

(lees verder onder de video)

Doorbreken

Voorlopig is rappen nog een hobby, maar de Kortrijkzaan droomt alvast van een volgende stap in zijn carrière. “Ik ben nog student in Vives, dus ik moet zelf eerst nog slagen en mijn diploma halen.” Ook zijn broer Franklin hoopt op een doorbraak: “Broeklyn en ik zouden graag heel de wereld zien. De grote droom is doorbreken in de Verenigde Staten.” Op een nieuwe plaat hoeven fans volgens de twee broers niet lang te wachten. Eind oktober is de deadline.

Hieronder kan je het volledige interview beluisteren en daarna de live versie van ‘Chale’.

Anton Vandenbulcke

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.