Kortrijkse student ontwerpt opblaasbare ‘q’

20/05/2017

Céline Himschoot, studente industrieel productontwerp aan de Howest Kortrijk, werkte voor haar stage en eindwerk aan een overkapping van de mobiele Quindo-radiostudio. Tijdens de Sinksenfeesten pakt de jongerenzender in primeur met de eyecatcher uit, tijdens hun liveshow op de Kortrijkse Grote Markt. De innovatieve stand is het resultaat van een sterk staaltje onderzoek en maatwerk.

Van een lijn op papier tot een 8 meter lange Q

Als studente ‘industrieel product ontwerpen’ (of kortweg IPO) heeft Céline de nodige kennis om de stand helemaal zelf in elkaar te steken. Van schetsen, brainstorms en materiaalonderzoek tot de effectieve afwerking en de promotie, … Céline stond in voor alle aspecten van de ontwikkeling. “Een ‘Q’ is exact wat Quindo nodig heeft. Het was niet altijd even gemakkelijk en er moesten heel wat obstakels overwonnen worden” zegt de ontwerpster. Maar na goed 4 maanden werk, presenteert Céline trots een ‘Q’ die maar liefst 8 meter lang, 3,5 meter hoog en 4 meter breed is. De stand zal te bewonderen zijn tijdens de Sinksenfeesten (4 en 5 juni) op de Grote Markt van Kortrijk.

 

untitled-design-2

Rode opblaasbare ‘Q’ helpt jongeren

“We gebruiken de ‘Q’ om onze unieke mobiele studio ook visueel wat meer tot zijn recht te laten komen. Die studio laat ons toe om gemakkelijker radio te gaan maken op locatie” zegt Alexander Deweppe, coördinator van Quindo. “We willen een laagdrempelige en inspirerende plek zijn voor alle jongeren. Onder de naam ‘Radio Respect’ werken we met maatschappelijk kwetsbare jongeren aan de ontwikkeling van sociale vaardigheden in diverse ‘mediawijze’ projecten. Door die jongeren met media te laten experimenteren, willen we hun stem hoorbaar maken.”

Lions Harelbeke

Lions Club ‘Liederik’ uit Harelbeke zet graag voor het tweede jaar op rij zijn schouders onder het Radio Respect-project. In 2016 voorzagen ze reeds de volledige som voor de aankoop van de mobiele radiostudio. Ook in 2017 schenken ze opnieuw een niet onaardig bedrag, om ook de overkapping van de studio te financieren en de IPO-studente in de mogelijkheid te stellen om haar ontwerp ook daadwerkelijk te realiseren. “We juichen het bereik en de impact van een organisatie zoals Quindo toe, en zien de meerwaarde die dat voor Kortrijkse jongeren betekent”, zegt Jan Bonte van de Lions Club Harelbeke. “Daarom helpen we graag waar we kunnen: we geloven oprecht in het project waar Quindo voor staat, en in de capaciteiten van de studente. Voor ons is dit dan ook een uitgelezen kans om simultaan een mooi sociaal project én jong lokaal talent te steunen.”

Hadek Toys, een bedrijf uit Wevelgem, werkt het ontwerp uit.

Broos Claerhout

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.