Kortrijkse vloggers united!

20/10/2017

Tristan Isaac (24) uit Kortrijk won enkele maanden geleden €5.000 voor zijn project ‘Video Creator Lab.’ Hij wil daarmee jonge YouTubers ondersteunen.

In mei 2017 werd het idee van Tristan geselecteerd op ID City, een initiatief van vzw Ajko en het Prins Filipfonds. Ze zochten er naar jonge Kortrijkzanen met straffe ideeën, die hun buurt en stad positief konden beïnvloeden. Tristan wordt als ondernemende jongere ondersteund door Bolwerk. Hij leert er zijn project uit de bouwen en het heft in eigen handen te nemen.

Het Video Creator Lab is een initiatief waarin jonge vloggers (videoblogs) samenkomen om te filmen en monteren, elkaar te helpen met vragen of beroep te doen op professionals. De kick-off dag van het ‘Video Creator Lab’ gaat door op zaterdag 4 november. De bedoeling is de deelnemers onder te dompelen in de wereld van het vloggen. Ze gaan zelf aan de slag en maken, onder professionele begeleiding zelf een video.

Het traject vindt plaats in de schoot van Medialab Quindo. “Het ondersteunen van jongeren op persoonlijk, technisch of inhoudelijk vlak, dat is onze corebusiness. Het Video Creator Lab is dan ook helemaal ons ding” zegt Broos Claerhout, jeugdwerker bij Quindo.

De kick-off dag wordt afgesloten met een bezoek van ‘Achterklap’, een Vlaamse YouTuber met heel wat aanhang. Hij zal feedback geven op de gemaakte video’s en vertelt over zijn eigen carrière. Hij heeft de aanwezige aspirant vloggers verschillende tips ’n tricks mee.

Inschrijven voor het Video Creator Lab kan nog steeds via www.quindo.be/workshops.

Quindo Redactie

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.