Kortrijkzaan schrijft boek over het einde van de wereld

21/11/2017

Kortrijkzaan Joost Devriesere stelt deze week zijn nieuw boek ‘Pest’ voor. Een donkere, onthutsende en soms grappige roman over het einde van de wereld en hoe daarmee om te gaan. De coauteur van het in 2016 uitgebrachte boek ‘Vluchten kan niet meer’ is journalist, copywriter en naar eigen zeggen ‘eigenaar van een rusteloos hoofd vol zwarte humor’.

In het boek snijdt de Kortrijkse schrijver heel wat zware thema’s met een knipoog aan, een gewaagde combinatie. In die mate zelfs dat de auteur zich voor enkele passages heeft laten begeleiden door een psycholoog. ‘Ik heb al zo weinig vrienden, en die wil ik graag behouden’, aldus Joost Devriesere. In het boek staan veel referenties naar films en muziek. ‘Een boek schrijven waarin die twee geen rol spelen is al even ondenkbaar als een leven zonder’, zegt de auteur daarover.

Help, de wereld vergaat

En wat zou jij doen als de wereld zou vergaan? Joost Devriesere, de auteur van ‘Pest’, stelde dezelfde vraag aan enkele bekende en minder bekende Vlamingen. Bekijk alle filmpjes hier

‘Pest’ telt 304 bladzijden en is te koop voor 19,99 euro vanaf vrijdag 23 november.

Pictures by Wouter Van Vaerenbergh

Thomas Herrero

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.