Kraak de code van de muziekindustrie tijdens de Music Hackathon

09/03/2017

Wil je je brood verdienen in de muziekindustrie? Dan moet je zaterdag in het Boekenhuis Theoria zijn. SheSaid.So Belgium organiseert dan namelijk haar eerste heuse Music Hackathon. Samen met Freek Clinckemaillie (Warner Music Benelux), Maaike Wuyts (Artist Aubergine Management) en Lore Tiebout (One Call Group) proberen de deelnemers de code te kraken om in de muziekindustrie aan de slag te gaan.

De muzieksector is voor veel jonge mensen een gesloten wereld hoewel het voor velen een natte droom is om erin te werken, ook al ben je geen artiest. Met dit evenement wil SheSaid.So Belgium dan ook inzoomen op de kansen die er zijn voor niet-muzikanten door enkele jonge professionals hun verhaal te laten vertellen en zo hun licht te laten werpen op hoe jonge mensen kunnen infiltreren in de muziekwereld als manager, organisator, booker, programmator, accountant, marketeer, tourmanager…

naamloos

Verwacht je aan workshops, panelgesprekken en veel netwerken met peepz uit de muziekindustrie! Wie komt er allemaal? We stellen ze even aan je voor.

Freek Clinckemaillie

Freek startte zijn eerste fulltime job in de streaming industrie bij Deezer in 2013. Als ‘editorial manager’ selecteerde hij muziek voor de Belgische en Luxemburgse markt, zorgde hij voor de marketing van verschillende artiesten en regelde hij optredens voor deze artiesten op festivals. Sinds november 2016 zette Freek zijn carrière verder bij Warner Music Benelux als officiële ‘Streaming Manager’.

Maaike Wuyts

Maaike viert dit jaar de 10de verjaardag van haar Artist Aubergine Management, een organisatie die zorgt voor het management, productie, communicatie en toursupport voor Belgische artiesten. Voor de oprichting van Artist Aubergine Management, werkte Maaike Wuyts als freelancemanager voor DJ Grazzhoppa’s DJ Bigband en Aka Moon.

Lore Tiebout

Na haar master in Agogische Wetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel en haar stages bij Poppunt en Free Trade Agency, begon Lore haar carrière bij One Call Group. Tijdens haar eerste 3 jaar bij One Call Group werkte Lore zowel bij de One Call afdeling (artiest management) als bij de Lobby Call afdeling (tour en productiemanagement). Sinds 2 jaar vertegenwoordigt ze full-time artiesten als GOOSE, Black Box Revelation, Das Pop, … bij de One Call afdeling.

Timing:
18:30 Welcome!
19:00 Introduction panel
19:15 Start workshops
21:00 Networktime with delicious hamburgers

Interesse? Check het evenement op Facebook en schrijf je in. By the way, it’s free!

Timon Van De Voorde

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.