Kunstencentrum Buda heropent voor het publiek

02/06/2021

Kunstencentrum BUDA had zichzelf voorgenomen klaar te staan van zodra het weer mocht openen, en dat blijkt ook het geval. Op 9 juni openen de theater- en filmzalen met een stevig pakket aan vertoningen.

Kunstencentrum BUDA werd net zoals iedereen in de cultuursector zwaar getroffen door de coronapandemie, maar mag vanaf 9 juni opnieuw de deuren openen. Het doet dat onder andere met een festival die verschillende vormen van kunst en cultuur laat samensmelten. Artistiek leider Mathilde Villeneuve legt uit wat het festival precies inhoudt: “Almost Summer is een veelzijdig festival dat projecten van NEXT festival en Almost Summer laat samensmelten. Er zijn onder andere premières van een geluidsinstallatie van Myriam Van Imschoot, een aangrijpend verhaal over reizen en ecologie door het Franse The Lighthouse Company en een choreografische solo, en tegelijk textielkunstwerk, van Pauline Simon.”

Tickets voor het Almost Summer Festival gaan van gratis tot vijftien euro, afhankelijk van welke locatie en wat je precies wil gaan bekijken. Het festival gaat door op vijf verschillende locaties van de Budascoop tot de Van Marcke Site aan Pottelberg. Alle informatie over het programma en een link naar hoe je tickets kan reserveren vind je hier.

(c) Emilio Tomé

Niet alleen het kunstencentrum opent opnieuw haar deuren maar ook de Budascoop zelf mag opnieuw volk ontvangen. Natuurlijk blijft de publiekscapaciteit voorlopig beperkt, maar toch zien ze het helemaal zitten. Er staan ook enkele grote namen geprogrammeerd op 9 juni. Zo kan je om kwart voor zes gaan kijken naar de Oscarwinnnende film ‘Drunk‘. Voor de iets romantischere zielen onder ons is er om zes uur een herwerking van een mythe over de waternimf ‘Undine‘.

De volledige programmatie met bijhorende info over de verschillende films kan je vinden op de website van Buda Kortrijk. Als je doorklikt op de film die volgens jou wel interessant lijkt dan zie je meteen wanneer je kunt gaan kijken en kan je ook tickets bestellen.

Kevin Storme

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.