KV Kortrijk pakt de scalp van Antwerp in de beker

29/11/2017

Kortrijk won overtuigend met 4-2 van Antwerp. Met 2 doelpunten was vooral Perbet de gevierde man bij de Kerels. Verder scoorde ook nog Ouali en Stojanovic voor de Veekaa. Antwerp kon pas diep in de tweede helft terugslaan. Toen het kalf al verdronken was, keerde het nog terug van 4-0 tot 4-2.

In een sfeervol Guldensporenstadion namen KV Kortrijk en R Antwerp FC het tegen elkaar op in de Croky Cup. De wedstrijd kwam moeizaam op gang maar in de eerste helft kwamen de Kerels na een kwartier spelen vaak opzetten vanop links. Een bedrijvige Ouali zorgde voor problemen bij Buta. De corners die daaruit volgden waren vaak van niet voldoende om gevaarlijk te worden. Kortrijk bleef wel aandringen en kwam in de 40e minuut alsnog verdiend op voorsprong. Chevalier zette zich goed door op rechts en dribbelde langs Borges op de achterlijn. Zijn voorzet werd weggekopt recht in de voeten van Stojanovic die de 1-0 binnen plaatste.

De tweede helft was een echt doelpuntenfestival. Kortrijk kreeg een strafschop nadat Owusu de bal tegen de hand kreeg na een hoekschop. Perbet stuurde Bolat de verkeerde kant uit en trapte de bal beheerst binnen. Antwerp kwam die slag niet te boven en stond 5 minuten later al 3-0 achter. Opnieuw scoorde Perbet. De 4-0 was een kopie van het vorige doelpunt alleen was nu Ouali de afwerker van dienst. Antwerp kwam nog terug tot 4-2 met de moed der wanhoop, maar een mirakel hing niet meer in de lucht.

Silvan Caulier

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.