Lachen met Kamagurka, of niet?

27/11/2017

Kamagurka, wie kent hem niet? Zijn bekendste cartoonfiguur, Cowboy Henk, kreeg zelfs een buxus in de vorm van zijn hoofd op een rondpunt in Kortrijk. Maar naast cartoonist is Kama ook comedian. Vrijdag 17 november stond hij met zijn voorstelling ‘#hahaha’ in OC Molenheem.

Met een boek, een pintje, een kruk en een microfoon stond de Nieuwpoortenaar op het podium. Meer had de cartoonist niet nodig om ons een goed uur enorm te laten lachen. Kamagurka speelde verschillende typetjes op het podium. Hij hanteert nog steeds dezelfde stijl als in de tijd van Studio Kafka. Verder ging hij vaak in interactie met het publiek. De rode draad in de voorstelling: ‘Wat is het grootste probleem in de wereld?’

Absurde rebel

Elke comedian heeft wel een eigen kenmerk, Kamagurka is een absurde rebel. Hij trekt zich totaal niets aan van taboes en gaat bijgevolg gevoelige thema’s zoals #metoo niet uit de weg. Overdrijving en zever blijven zijn handelsmerk. Net iets te veel overdrijving, want na 3 uur soundchecken lukte het hem toch nog om het geluid uit zijn microfoon overstuurd te krijgen.

Cartoonist in hart en nieren

Dat Kamagurka toch altijd een cartoonist pur sang zal blijven, wordt vooral duidelijk door zijn jokes die ultra-absurd zijn. Ook het feit dat hij na de voorstelling tijd maakt om zijn boeken te verkopen wijst in die richting. Kamagurka is een cartoonist en we blijven vooral zijn cartoons waarderen, al staat hij als comedian ook wel zijn mannetje.

Louis Vanoosthuyze

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.