Laura Vanassche over Memento: “Ertebrekers en Uberdope mag je echt niet missen”

08/03/2019

Volgend weekend is het al de vierde editie van Memento woordfestival, maar wat mogen we precies verwachten? Stagiaire Laura Vanassche legde het haarfijn uit in onze radiostudio. “De naam ‘woordfestival’ is misschien wat misleidend, zo is er bijvoorbeeld ook plaats voor illustraties en muziek”, klonk het.

Maud Vanhauwaert, Siebrand Craeynest, Jeroen Olyslaegers, Siel Verhanneman… er komt volgend weekend een mooie mix aan bekende en lokale woordkunstenaars op je af. Hetzelfde geldt voor de activiteiten die Memento aanbiedt. Laura Vanassche: “Er is meer dan woord en voordracht alleen. Denk maar aan de muziekoptredens in De Kreun of pakweg de Caverne, een grot op het Conservatoriumplein vol tekeningen waarbij illustratoren je meenemen in hun eigen wereld.”

De studente journalistiek aan de Arteveldehogeschool in Gent kijkt vooral uit naar de zogenaamde woordroutes doorheen Kortrijk. “Momenteel ben ik nog aan het twijfelen tussen die van Maud Vanhauwaert en Carmien Michels, niet toevallig twee van onze literaire ambassadeurs.” Het doel van de routes is een ander licht werpen op de stad.

Totebags for the win

Het woordfestival geeft vanaf maandag 11 maart enkele totebags met illustraties van Flore Deman weg. “Hoe maak ik kans?”, horen we je denken. Heel simpel, houd de Instagrampagina van Memento in de gaten, ga naar een van de vier locaties die ze posten en zorg dat je daar als eerste aankomt. Succes!

Meer info over het woordfestival vind je hier. Beluister het volledige interview met Laura Vanassche.

Gaëlle Leon

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.