Laureaat Louis De Jaeger: “‘BoostCamp’ heeft ons circulair project beter gemaakt”

18/09/2019

Meer dan 50 Nederlands- en Franstalige studenten en ondernemers werkten vorige week aan verschillende ideeën rond circulair ondernemen in hostel Groeninghe. Louis De Jaeger werd na het zogenaamde ‘BoostCamp’ verkozen tot een van de drie laureaten met zijn ‘Food Forest Institute’.

“Mensen die land hebben, koppelen aan jonge boeren die een voedselbos willen beheren”, zo vat Louis het idee achter Food Forst Institute samen. De start-up helpt de boeren vervolgens met de financiële kant van zaken en de verwerking van de producten uit de bossen. Opvallend: de landeigenaars mogen als eerste gebruikmaken van die producten. Het gamma is alleszins breed: fruitwijn, bier, confituur, notenolie …

Beluister het volledige interview met ondernemer Louis De Jaeger.

Circu wuk?

Circulair ondernemen is een breed begrip, maar het komt erop neer dat je onderneemt op een zo duurzaam mogelijke manier. Zo kan je ervoor kiezen om je product te maken uit gerecycleerde materialen.. Een van de uitgewerkte ideeën op ‘BoostCamp’ was bijvoorbeeld om bioleer te maken van het restproduct van komboecha.

LEES OOK

Tristan Isaac

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.