Leerkracht stelt tekeningen tentoon in boekenhuis Theoria

27/11/2019

In boekenhuis Theoria opent op donderdag 28 november de nieuwe tentoonstelling ‘Een Miljoen Zwarte Lijnen’. Het gaat om het voorlopig laatste wapenfeit van Brecht Dejonckheere, een leerkracht uit Kortrijk. De opbrengst gaat rechtstreeks naar Unicef.

Brecht stelde de expositie samen met vier vrienden uit de street artscene. Het grootste deel van de tentoonstelling bestaat uit pen- en potloodtekeningen in zwart-wit. Dejonckheere: “We verwachten heel wat jongeren door de link met street art en urban culture in ons werk. Aspecten zoals de composite zullen volgens ons ook een wat ouder publiek lokken naar Theoria.” ‘Een Miljoen Zwarte Lijnen’ loopt tot en met zaterdag 28 december.

Naast kunst is Brecht ook graag met muziek bezig, het liefst combineert hij beide hobby’s. Op de tentoonstelling zullen bezoekers zijn nieuwe cassette of tape van zijn eigen muzieklabel Mol Records kunnen kopen. Ook daarbij gaat de winst naar Unicef: “Ik ben zelf leerkracht en ik zie soms hoeveel geluk mijn kinderen en ik hebben, maar veel kinderen hebben het minder makkelijk. Daarom kies ik voor een organisatie die kinderen helpt.”

Wil je meer weten over de tentoonstelling en Mol Records? Surf dan zeker naar het Facebookevenement van ‘Een Miljoen Zwarte Lijnen’ of naar het Bandcamp-profiel van het platenlabel.

Beluister het volledige interview met Brecht Dejonckheere.

LEES OOK

Quindo Redactie

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.