Leerlingen Athena brengen renovatie Villa in beeld

02/02/2016

Leerlingen van Athena - Campus Ter Bruyninge in Kortrijk leerden tijdens video- en fotoworkshops van Quindo omgaan met diverse media. Zo brachten ze de renovatie van een verloederde villa op hun campus in beeld met een stopmotionfilmpje en een libdub en fotografeerden ze het gebouw op een creatieve manier. Op 19 februari 2016 stelden ze hun resultaten voor op 'De Grote Kunstgalerij'.

Naast de speelplaats van Athena-Campus Pottelberg in Kortrijk staat een verwaarloosde villa in een verwilderde tuin met een idyllische vijver. Leerlingen Bouw zijn al enkele jaren bezig met de renovatie van dat gebouw.

Andere leerlingen brachten die villa creatief in beeld voor het nageslacht. Samen met Medialab Quindo ontdekten ze verschillende vormen van media. Zo leerden ze onder andere goede foto’s nemen en bewerken met hun eigen smartphone. Met die foto’s maakte een klas een stopmotionfilmpje van een volumemeter van bakstenen.

Kick-ass lipdub

De leerlingen werkten ook zelf een lipdub uit, een videoclip van 1 shot op basis van een bekend nummer. Ze kozen voor Kick Ass van Mika. De jongeren tekenden een storyboard, leerden hoe ze met een camera moeten omgaan en begonnen te filmen.

Tijdens de videoworkshops interviewden de leerlingen Hilde Vanbrussel, technisch adviseur bij Athena – Campus Ter Bruyninge.

Schaalmodellen en stenen van geluk

Andere groepen werkten maquettes van de Villa uit of bouwden de schouw na in klei. In de levensbeschouwelijke vakken gingen de leerlingen aan de slag rond ‘geluk.’ Allemaal samen, protestanten, islamieten, christenen en atheïsten, brainstormden ze over wat geluk voor hen betekende. Omdat aan geluk gewerkt moet worden, bouwden ze met de resultaten een echte geluksmuur.

In de sportlessen werkten verschillende leerlingen een parcours uit. Uit veiligheidsoverwegingen werd dit niet uitgevoerd in en rond de Villa zelf, maar in de sportzaal.

Dit project werd gerealiseerd met de steun van het Streekfonds West-Vlaanderen.

Bekijk hier de foto’s van de videoworkshop lipdub.
Bekijk hier de foto’s van de videoworkshop stopmotion.
Bekijk hier de foto’s van de workshop smartphonefotografie.

Broos Claerhout

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.