Leiedal brengt smartphonegame uit rond kunstenparcours Contrei Live

04/08/2020

De intercommunale Leiedal heeft een nieuwe computergame rond het kunstenparcours Contrei Live gelanceerd. Voor het maken van de game sloeg de intercommunale de handen in elkaar met enkele studenten van de opleiding Digital Arts & Entertainment van Howest. Via puzzels ontdek je de locaties en kunstwerken van dit kunstenparcours in de regio van Leie en Schelde. 

Intercommunale Leiedal viert dit jaar haar zestigste verjaardag. Daarom nodigt ze iedereen uit de regio te verkennen aan de hand van artistieke installaties. Het kunstenparcours Contrei live, dat eerder al voorgesteld werd aan het grote publiek, moet de bezoekers doen stilstaan bij het belang van de publieke ruimte en in het bijzonder de rol van het water in het landschap en de stad. Omdat ook onderwijs en innovatie belangrijk zijn voor de streek, klopte Leiedal aan bij Rik Leenknegt, coördinator van de opleiding Digital Arts & Entertainment van Howest. DAE wordt internationaal gelauwerd als beste Game Design and Development opleiding ter wereld.

Vijf laatstejaarsstudenten gingen aan de slag tijdens een groepsproject. De lectoren van de opleiding en de projectmedewerkers van Leiedal zorgden voor de nodige begeleiding. Robin De Moor, Jonas Schrooten, Jens Vandenbossche, Edward Vanderghote en Matthias Willemen slaagden erin een puzzelgame te ontwikkelen die je zowel online als op je smartphone kunt spelen. Met water als wegwijzer nodigt deze game je uit om te reflecteren over water en landschap. Contrei Live is dus een verbindend verhaal dat jong en oud moet uitnodigen de streek te (her)ontdekken.

De game kan je online spelen via www.contreilive.be maar je kunt hem ook downloaden op de App Store en de Play Store.

Lees ook:

Jitse Lapeire

Eén reactie op “Leiedal brengt smartphonegame uit rond kunstenparcours Contrei Live

  1. Heel erg bedankt voor het delen, goed artikel

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.