Letterzetter opent jacht op Lettertypes

19/07/2018

Tijdens de weekends 27 tot 29 juli en van 6 tot 8 augustus kunnen jonge woordkunstenaars hun talenten ontwikkelen onder het waakzame oog van Letterzetter Jonas Bruyneel en coaches van allerlei disciplines. “Alle jongeren met een al dan niet ontwikkelde ambitie in proza, poëzie en/of slam poetry zijn welkom”, klinkt het.

Zomerredactie

Het doel is om tijdens het weekend van 27 tot 29 juli elke dag een krantje bomvol proza, poëzie en intrigerende illustraties af te leveren en te verspreiden in de binnenstad en online. “‘s Ochtends zoeken de jongeren met een ervaren auteur zoals Yasmien Naciri naar een redactionele insteek, bewaken die een dag lang terwijl ze onder het kennersoog van de auteur de teksten schrijven en op zoek gaan naar die perfecte frase”, vertelt bibliotheekmedewerker Vincent Coomans. Naast schrijfster Yasmien Naciri krijgen de jonge woordkunstenaars nog de hulp van twee mystery guests. Jongeren die er na het weekend maar niet genoeg van krijgen kunnen zich aansluiten bij het Lettertypecollectief.

(lees verder onder de Letterkrant)

Slamkamp

Vanaf vrijdag 6 tot en met zondag 8 augustus zijn de poetry slammers aan zet. Vincent Coomans: “Met het kamp willen we jongeren in contact brengen met slam, een podiumkans creëren, contact leggen tussen sport en cultuur, en slam een plaats geven in het collectief van de Letterzetter.” Slammers Seckou en Carmien Michels zijn coaches van dienst, samen met de maar liefst maar liefst 20 podiumdichters van de poëziebus.

(lees verder onder de video)

Beide evenementen vinden plaats in aanloop naar het jaarlijkse woordfestival Memento, dat volgend jaar van start gaat op 15 maart. Wie zich wil inschrijven stuurt een mailtje naar bibliotheek@kortrijk.be.

Picture by Maanlander/Jeroen Mylle

Thomas Herrero

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.