De Kerels stapje dichter bij Heizel

30/01/2018

Kortrijk wint de heenwedstrijd van de halve finale van de Croky Cup van Racing Genk. Thuis was het met 3-2 te sterk voor de Limburgers. Na een zinderende eerste helft ging het toch rusten met een 2-2 gelijke stand. De tweede helft was lang een maat voor niets tot Rougeaux op het einde alsnog Kortrijk de verdiende zege bezorgde.

De thuisploeg was heer en meester in de eerste helft. Genk kwam nog wel op voorsprong na een goede vrije trap van Malinovskyi. Die werd aan de tweede paal terug in het pak gekopt door Samata en Ingvartsen kon de bal simpel binnenwerken. Daarna was het al Kortrijk dat de klok sloeg. De Kerels kwamen op gelijke hoogte na een afstandsschot van Ajagun, en Azouni zette de thuisploeg uiteindelijk verdiend op voorsprong. Daarna bleef Kortrijk nog aandringen maar Vukovic stond tot twee keer toe pal. Kortrijk ging uiteindelijk met een wrang gevoel de kleedkamer binnen want Buffel trapte een slecht weggewerkte voorzet van Nastic simpel binnen in de laatste minuut voor de rust.

Na de rust zakte de wedstrijd in elkaar. Genk herstelde het evenwicht en het was wachten tot de 77e minuut voor echt groot doelgevaar. Rougeaux haalde de achterlijn op rechts en zijn voorzet werd bijna door Dewaest in eigen doel gewerkt. De heenwedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen tot Rougeaux de thuisploeg toch nog onverhoopt op voorsprong bracht. De Kerels verdedigen een kleine voorsprong volgende week in de Luminus Arena. Benieuwd of dat genoeg is.

Silvan Caulier

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.