Lokale Helden krijgt derde editie

16/04/2018

Onder het motto ‘support your local scene’ wist Poppunt heel wat Vlaamse en Brusselse gemeenten te overtuigen om deel te nemen aan Lokale Helden. Op vrijdag 27 april vindt de derde editie van dit grote muziekevenement plaats. Ook in Kortrijk zal er heel wat lokaal talent te spotten zijn.

1050 optredens op 390 podia in 1 dag

“Lokale Helden haalt tal van bekende artiesten terug naar de plek waar het voor hen allemaal begon”, klinkt het bij de organisatie. Zo kan je in Ardooi de jazzband Black Mango bewonderen, bijgestaan door Tieltse funkpopgroep Loomstate.

(lees verder onder de video)

Daarnaast krijgen ook beginnende artiesten de kans om voor de eerste keer op het podium te staan. In jeugdhuis Jakkedoe in Desselgem kan je deelnemen aan een dj-contest. De winnaar mag eind juni een set draaien op Friday Night Fever. In JC Ten Goudberge in Wevelgem schittert jong talent op het podium met eigen werk en originele adaptaties van hun muzikale helden.

Uitzonderlijke locaties

Over heel Vlaanderen en Brussel worden optredens georganiseerd op unieke locaties, zoals oude fabrieken, scholen, torens, woonzorgcentra … Hiphopacademie De Stroate presenteert bijvoorbeeld het muzikale talent van Kortrijk en omstreken in Cinéplace. Artiesten zoals Bluelink, M’nB’s, Others than the Others en Broeklyn staan allemaal op hun podium op deze derde editie van Lokale Helden.

Stad Roeselare zorgt voor 30 intieme concerten in knusse huiskamers. Vanuit de zetel kan je heel wat plaatselijk muzikaal talent bewonderen, waaronder Duo Vangheluwe Vromans en Reinhout met Nevenwerking. In Avelgem zal het lokaal talent dan weer te zien zijn bij lokale handelaars en in openbare gebouwen.

Overal in (West-)Vlaanderen zetten opmerkelijke locaties en lokale erfgoedsites hun deuren wagenwijd open. Het evenement is de ideale gelegenheid om lokaal muzikaal talent aan het werk te zien. “Op 27 april is iedereen lokale held”, vertelt de organisatie.

Op www.lokalehelden.be vind je een overzicht terug van alle evenementen.

 

Brenda Jaminé

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.