Lokale Helden landt voor de derde keer in Kortrijk

25/04/2019

Lokale Helden is terug en hoe. Vrijdagavond 26 april vindt het initiatief van Poppunt al voor de vijfde keer plaats over heel Vlaanderen en Brussel. In Kortrijk gaat het om de derde editie. Deze keer zijn er 40 lokale muziekacts te zien, verspreid over Kortrijk Weide. “Het podium blijft de beste leerschool, daar geloven wij zeer sterk in”, vertelt Pieter Nuyttens van muziekcentrum Track.

Poppunt slaat opnieuw de handen in elkaar met de Kortrijkse muziekorganisaties om lokaal talent in de verf te zetten. “We voelen dat de nood heel erg hoog is om een podium te krijgen, vooral bij jonge bands”, legt Pieter Nuyttens uit. De line-up is alvast niet min met onder meer PINGPONGCLUB, dj SNS, Onderond, The Black Gasolines enzovoort.

(lees verder onder de video)

Locaties

De tien podia liggen verspreid over verschillende locaties in en rond Kortrijk Weide: JC Tranzit, Urban Sports Park, Hangar K, zwembad Magdalena, vuurplaats op het Nelson Mandelapark, Howest campus The Level, Kaffee Damast, museum Texture, voormalige loods van houthandel Lagae (Graaf Karel de Goedelaan), ‘t Bunkertje en Quindo. Pieter Nuyttens: “Het was eigenlijk de bedoeling om per locatie een ander genre te laten spelen, maar door verschuivingen is dat een beetje veranderd.”

Voor meer info over het evenement kan je terecht op het Facebookevenement ‘Lokale Helden – Kortrijk Muziekweide’.

Gaëlle Leon

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.