Maak kennis met de geschiedenis van reggaeton, ‘the sound of Latin America’

20/12/2019

Van muziek der verworpenen tot een wereldwijd dansfenomeen: reggaeton valt niet meer weg te denken uit het hedendaags uitgaansleven. Sinds september hoor je ook op Quindo héél wat reggeatonsounds, met dank aan AFS-vrijwilliger Carlos Pérez Taylor. De 21-jarige Costa Ricaan wijdt zelfs een artikel aan het muziekgenre.

Met een grote passie en kennis van het genre schreef Carlos een stuk over de ontstaansgeschiedenis. Al van kinds af was hij in de ban van de kracht van reggaeton. Pérez Taylor: “Ik heb veel kwetsbare mensen gezien die dankzij reggaeton een soort van tweede adem vonden. Vooral door de maatschappijkritische teksten enerzijds en het feit dat de meeste artiesten uit hun eigen buurt kwamen. In het begin werd het afgekeurd om naar reggaeton te luisteren, maar die vooroordelen zijn langzaamaan verdwenen.”

Lees hier de longread.

 

Sound for the win

Wie niet graag leest, maar zich wel graag verwarmt aan enkele reggaetonbeats, kan terecht op de Spotify-afspeellijst ‘History of Reggaeton: The new sound of Latin America’. Wie Carlos liever aan het werk hoort kan de radioshow beluisteren.

 

LEES OOK

Carlos Perez Taylor

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.