Marvel kondigt MCU fase 4 aan: 13 nieuwe films van 2021 tot 2023

18/01/2021

Marvel, het bedrijf dat we allemaal kennen van de ontelbaar vele stripverhalen, is de laatste jaren niet meer weg te denken uit de filmwereld. Eind 2020 hebben ze een nieuwe lichting films aangekondigd. Marvel komt ook met een verrassing: de komende jaren komen er niet enkel films uit, maar ook series.

Fase 4

Afgelopen week heeft Marvel hun fase 4 aangekondigd, in deze fase gaan ze 13 films produceren. We zien enkele bekende namen terug, maar ook zitten er vele nieuwe namen tussen. Om het wat overzichtelijk te houden tonen we fase 4 aan de hand van een timeline.

 

Zoals al eerder gezegd gaat Marvel in deze fase ook series uitbrengen, dit gaan ze doen in samenwerking met Disney+. Deze hebben ze ook afgelopen week aangekondigd. In de series zien we enkele vertrouwde gezichten terug, maar ook een hele hoop nieuwe personages. Hier ook een overzicht van.

Fase 1

Marvel startte in 2008 met hun “fase 1” waarin ze films gingen produceren gebaseerd op de stripverhalen die het bedrijf al vele jaren verkoopt. In dat jaar kwam de eerst film uit genaamd Iron Man, met in de hoofdrol Robert Downey Jr. die Tony Stark vertolkt. Zo ontstond de Marvel Cinematic Universe of afgekort MCU. In die eerste fase kwamen ook nog andere films aan bod, zo kregen superhelden als Hulk, Thor en Captain America elk hun eigen film en kreeg Iron Man zelfs nog een vervolg. Als afsluiter van fase 1 kwam ook The Avengers uit, in deze film komen alle superhelden samen en bundelen ze hun krachten om New York te beschermen.

Fase 2

In 2013 start de tweede fase van de MCU. In deze fase komen er vooral vervolgfilms op de vorige fase uit, zoals Iron Man 3, Thor: The Dark World, Captain America and The Winter Soldier. Ook komt er een tweede Avengers film uit genaamd Age of Ultron. Naast deze films komen er ook films uit met eerder onbekende personages. In 2014 komen The Guardians of The Galaxy op het toneel en in 2015 is Paul Rudd te bewonderen in Ant-ManEr worden telkens nieuwe gezichten toegevoegd, waardoor het universum van Marvel groter en groter wordt.

Fase 3

In 2016 gaat de derde en op dat moment de grootste fase van start. In fase 3 komen er maar liefst elf nieuwe films uit. In deze fase krijgen de superhelden Captain America en Thor hun derde individuele film, maar ook Ant-Man en The Guardians of The Galaxy krijgen een vervolg in deze fase. Naast de reeds al gekende superhelden komen er steeds nieuwe bij, in deze fase maken we kennis met Doctor Strange, Black Panther, Captain Marvel en Spider-Man. De laatst genoemde krijgt al direct twee films.

Door de toevoeging van al deze nieuwe superhelden, groeit ook de groep met Avengers. Al deze superhelden komen ook voor in de twee Avengers films die in deze fase zijn geproduceerd. De eerste film is Infinity War met als vervolg Endgame waarin ze het moeten opnemen tegen Thanos, een superschurk die de helft van universum wil vermoorden. Met Endgame heeft Marvel de meeste opgebrachte film ooit in handen, de film heeft een opbrengst van bijna 2.8 miljard dollar.

Thomas Van Poucke

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.