Mattias van KORINTHIANS stelt nieuwe muziek voor bij #BALLEKENS

01/12/2020

Heel veel Belgische artiesten lossen nieuwe muziek tijdens de coronacrisis, ook de mannen van KORINTHIANS deden dat. Afgelopen zaterdag stelde frontman Mattias hun nieuwste single Icarus Airlines voor bij Alexander in #BALLEKENS.

Hun laatste album hadden ze net voor de eerste lockdown gereleased. Voor dat album Chaos Control vond de band vooral inspiratie in sciencefiction films, zo vertelt Matthias: “De titel Icarus Airlines is afkomstig uit de film Blade Runner. Daar heb ik dan het verhaal van Icarus ook aan verbonden.” Ook die nieuwe videoclip speelt daarop in, al word ook nog veel aan de verbeelding van de kijker overgelaten.

Een album uitbrengen net voor een globale pandemie, dat kan niet gemakkelijk zijn. Dat vertelt Mattias ook: “Corona was voor ons eigenlijk extra pijnlijk. Het album was net uit voor de lockdown in het voorjaar. Onze agenda was volledig volgeboekt om het album te promoten. Natuurlijk is alles in het water gevallen. Dat had ook een serieuze financiële impact, want daardoor hebben we minder platen kunnen verkopen.” Gelukkig zijn er ook opstekers, want bepaalde optredens, zoals dat op Sinner’s Day, werd gewoon verplaatst naar volgend jaar.

Voor meer info over de band en hun muziek, kan je een kijkje nemen op de site.

Interview gemist? Geen probleem, je kan het hieronder nog eens beluisteren.

 

Quindo · Interview – Mattias van KORINTHIANS over nieuwe single ‘Icarus Airlines’ – door Alexander Ballekens

Zin in meer Belgische muziek? Check ‘Een Beeke Belgisch’, onze playlist met alleen maar muziek van eigen bodem.

Zelf een band ontdekt die we niet mogen missen? Niet twijfelen, mail naar info@quindo.be! 🎵

Lees ook:

Alexander Ballekens

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.