Mayday gaat dit jaar door … als wandeling

26/04/2021

Opnieuw geen meifeesten zoals ze zouden moeten zijn met optredens en een heus festival, maar toch willen Bond Moyson, Vooruit (sp.a) en ABVV er dit jaar opnieuw een feest van maken en iedereen samen brengen op de Dag van de arbeid.

Zoals iedereen wel weet is 1 mei in Kortrijk de dag van het feest van de arbeid. Elk jaar heerst er dan een heus festivalgevoel in de stad en staan er her en der optredens gepland. Dat zal dit jaar opnieuw niet het geval zijn, maar een online event zoals vorig jaar dat wordt het alvast niet.

2019 was het laatste jaar dat er normale 1 meifeesten doorgingen en toen stond het begijnhofpark vol met toeschouwers voor concerten van onder andere Mooneye en Bobalicious. Dit jaar is dat dus niet het geval, maar de organisatoren hebben voor deze editie een Maydaywandeling ingelegd.

kidsboekje vol met raadsels

“Een wandeling van 8 kilometer langs enkele bezienswaardige plekken in Kortrijk, zowel ‘linkse hotspots’ als opvallende Kortrijkse plaatsen die je ooit eens moet bezocht hebben”, klinkt het bij de organisatie. “Oorspronkelijk zouden we de volledige route voorzien hebben van hier en daar een muzikale animatie of een kinderspel, maar dit is niet haalbaar volgens de huidige corona maatregelen. Toch blijft de wandeling zeker de moeite waard, en kan deze zeker ook bewandeld worden op andere dagen dan op 1 mei.”

Ook de allerkleinsten worden niet vergeten, want Joetz maakte een kidsboekje dat volstaat met raadseltjes, spelletjes en andere doe-dingen die de meewandelende kinderen een uitdaging zullen bezorgen. Er zijn ook allerhande prijzen te winnen.

De route is mooi uitgestippeld en kaarten én kids-boekjes zijn vrij verkrijgbaar: gewoon afhalen aan het kantoor van het ABVV in Kortrijk (Conservatoriumplein 9), op het kantoor van Bond Moyson op de Veemarkt (nummer 90) of op het Kennedypark (nummer 2). Je kunt ze ook ophalen op het stadhuis of in het Museum 1302 in het Begijnhofpark.

Wil je meer info over de MAYDAYwandeling? check dan zeker hun website.

Kevin Storme

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.