Mayway Records tekent na Meskerem Mees en Mooneye nu Marble Sounds

09/04/2021

Vier jaar geleden begon hij met een platenlabel genaamd Mayway Records. Twee weken geleden haalde Kortrijkzaan Tony Vandenbogaerde de band Marble Sounds, bekend van onder andere “Leave a light on”, binnen. Wij belden hem op en hadden een aangenaam gesprek over hoe het hem lukte om Marble Sounds binnen te halen en hoe hij erin slaagde om zo succesvol te worden. Hij vertelt over zijn carrièreswitch en over zijn geheim om talent aan te trekken.

Tony Vandenbogaerde is al jarenlang fan van Marble Sounds als hij ze tegen het lijf loopt bij radio 1. Al lachend zegt hij: “Als je ooit weggaat bij je label dan is er altijd plaats vrij.” In de zomer van 2020 is het zover: een mail van de frontman van Marble Sounds met een kant en klaar album. “Na tien seconden luisteren was het overduidelijk dat dit een meesterwerk ging zijn.” Daarna hebben we nog wat gepraat over het hoe en wat. En voilà nu is Marble Sounds deel van Maway Records.

“Na tien seconden luisteren was het overduidelijk dat dit een meesterwerk ging zijn”

Voordat Tony zijn platenlabel had deed hij eerst nog iets totaal anders. “Ik verkocht vrachtwagens samen met mijn zus. Wij hadden een firma, maar na een tijdje zijn we daarmee gestopt. Niet omdat het niet goed ging, maar we hadden beiden nood aan iets anders. Na enkele jaren aanmodderen ben ik beginnen compilaties maken van Belgische bands die nooit de oppervlakte hebben gehaald en hierdoor ben ik eigenlijk een platenfirma begonnen om die compilaties te kunnen uitbrengen.”

Het volledige interview kan je hier beluisteren.

Quindo · Interview – Tony Vandenbogaerde oprichter van MayWay Records

Kevin Storme

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.