MC G’ow uit Oostende wint ‘De Bestn Vant Westn’ in boksring

03/10/2018

Zaterdagavond deed de Magdalenazaal in Brugge dienst als verbale arena voor ‘De Bestn vant Westn’. Voor de vijfde keer ging Phatmark Collective op zoek naar de beste freestyle rapper van West-Vlaanderen. Na een avond vol spannende battles was het de gedreven Oostendenaar MC G’ow, Giovanni Carriere (21), die naar huis ging met de titel.

Boksring

Zestien deelnemers streden voor de beker en de titel van ‘De Bestn Vant Westn 2018’. “Speciaal voor de vijfde editie trokken we een ware boksring op waarin de deelnemers elkaar lyrisch trachtten te overtreffen door ter plekke spitsvondige teksten uit te vinden en zo de vakjury én publiek te overtuigen”, vertelt organisator Steven Deruytter.

Eerste vrouwelijke deelneemster

In die boksring stonden MC’s Siebrand, Plovier, Dizzle, Tovenoare, Siga, Braxn, Arlo, Sero, Vayden, Natte Willy, Illusions, Stijntje, Flauwer, Rechtut, G’ow en de eerste vrouwelijke deelneemster Doorn Roosje oog in oog met elkaar met elkaar. Het was uiteindelijk MC G’ow die erin slaagde zijn tegenstanders keer op keer naar huis te spelen, en zo de beker én 300 euro prijzengeld in de wacht sleepte.

De Stroate represented

Met MC’s Siga, Arlo, Dizzle en Siebrand (de winnaar van vorig jaar) was De Stroate goed vertegenwoordigd. Opvallend, de Kortrijkse hiphopacademie legde voor de gelegenheid een partybus in naar Brugge. Onze jongerenreporter Tristan Isaac zat op die bus en zag in de Magdalenazaal hoe Dizzle moest passen voor de kwartfinale na zijn battle tegen Flauwer. “De drie resterende MC’s van De Stroate haalden gelukkig wel de kwartfinale maar daar bleef het bij. Siga moest het opnemen tegen finalist Illusions, Siebrand tegen Doorn Roosje en Arlo bekampte G’ow”, aldus Tristan.

‘Lekker old school’

“Door de avond heen steeg het niveau van de battles. Al keerden bepaalde cliché punchlines telkens opnieuw terug, wat ook de jury opviel”, legt Tristan uit. “De hosts legden nadrukkelijk uit dat naast de punchlines en flow ook crowd response, mic handling en attitude belangrijk zijn binnen de arena. Ze voegden er ook aan toe dat de jury daar dus ook meer op zou letten tijdens hun beoordeling.  Zo hoopte de organisatie een authentiekere old school rap battle-sfeer te creëren, met succes. De boksring maakte de ervaring des te unieker.”

De vakkundige jury bestond uit Cfour, Vuulle Muulle, Connard, Koenda en Low G. De charmante hosts JaJa, Vorre en DJ Grazzhoppa zorgden voor een vlot verloop van de avond.

LEES OOK

Tristan Isaac

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.