Memento Woordfestival kiest voor een combo online én offline aanbod

05/03/2021

Het Memento Woordfestival is ondertussen al een gevestigde waarde in Kortrijk. De Letterzetter van Kortrijk en de bibliotheek organiseren een weekend vol literaire activiteiten met bekend en minder bekend schrijvend Vlaanderen. Dit jaar is dat festival helemaal gratis. Naast online activiteiten is er ook een offline wandeling door Kortrijk. 

Foto header & thumbnail: Louise D’Eer

Dit jaar vindt het festival plaats van 19 maart tot 21 maart. Curator van dienst is Anneleen Van Offel, de Letterzetter van Kortrijk. Zij wist onder andere Lize Spit te strikken, bekend van haar boek Ik ben er niet. Ook Dalilla Hermans tekent present. Zij zal onder andere geïnterviewd worden door journalist en recensent Dirk Vandenberghe. Later op de avond voelt hij ook Jeroen Olyslaegers aan de tand.

Maar ook lokaal talent krijgt een plaats op het festival. Mattijs Deraedt bijvoorbeeld is een Vlaamse dichter, zanger en tekstschrijver die drie jaar lid was van het collectief van de Letterzetter. Daarnaast krijgen ook huidige leden van het collectief de kans om hun literaire uitspattingen te delen met de wereld.

Offline is er de woordroute: een interactieve wandeling in samenwerking met studenten Devine van Howest. In de binnenstand vind je allerlei installaties met nieuwe vormen en manieren om literair werk weer te geven. Klinkt dat nu nog wat abstract? Gewoon uitproberen is de boodschap! Vanaf 15 maart vind je hier de app die je kan downloaden om de woordroute te beleven.

Meer info hoor je in dit interview met Anneleen of vind je op de website van Memento.

Quindo · Interview – Anneleen Van Offel vertelt over Memento – door Floor Vergrote (4 maart 2021)

Floor Vergrote

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.