Met Play verandert de stad in een speeltuin

21/06/2018

Kortrijk groeit, bloeit en staat vooral niet stil. En het is net die constante stedelijke metamorfose dat van de West-Vlaamse stad het gedroomde decor maakt voor kunstenfestival Play.

Het volledig nieuw kunstenfestival is niet zomaar een voedingsbodem voor regionaal en (inter)nationaal talent, maar ook een springplank die kansen biedt. Deze onverwachte creatieve melting pot verbindt verschillende disciplines zoals kunst, design, onderwijs en ondernemerschap zorgvuldig met elkaar. Een stad met een flinke dosis lef, zin voor creatief ondernemen en vooral met (speel)ruimte voor experiment. Onze aanrader: spring uit de Broeltorens op een gigantisch luchtkussen!

PLAY omvat meer dan 40 binnen- en buiteninstallaties van (inter)nationale kunstenaars met interesse in het interactieve aspect van kunst en de relatie van een kunstwerk met de toeschouwer, de ruimte en de stedelijke ontwikkelingen. Het stadsfestival biedt unieke artistieke ervaringen die bezoekers de mogelijkheid geven om te reflecteren over hun persoonlijk handelen en om menselijk gedrag te zien in een ander daglicht. De kunstenaars gebruiken humor en spel om onze aandacht te vestigen op diverse sociale codes en subjectieve ideeën over menselijk gedrag.

Klik op de kaart om de route te bekijken.

De voorbije jaren vervaagde de grens tussen kunst en stedelijke planning: beide dragen bij tot een positieve hervorming van de openbare ruimte door middel van spel, betrokkenheid en burgerparticipatie. Play zet bezoekers vooral aan om Kortrijk te (her)ontdekken en toont hoe de stedelijke omgeving een hoofdrol speelt in ons dagelijkse leven.

Play loopt nog tot 11 november. Meer info op www.playkortrijk.be.

Broos Claerhout

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.