Met dit spel kan je origamiwedstrijden spelen tegen je vrienden

29/08/2019

Ben je ervan overtuigd dat jij over de beste origamiskills beschikt in je vriendengroep? Dan is het afstudeerproject van de Kortrijkse Billie Vanderhaeghen, een studente digital design and development (Devine), zeker iets voor jou! Het gaat over ‘The Quick Fox’, een spel waarbij je zo snel mogelijk een bepaalde origamivorm moet namaken.

Het spel

‘The Quick Fox’ is een zogenaamde mobile multiplayer game. Wat heb je nodig? De Firefox-app op je smartphone, een wit vierkant papier, een pen en natuurlijk een vriend(in) om uit te dagen! Het doel is om zo snel mogelijk de getoonde origamivorm na te maken en er een foto van te nemen. Een correcte origami, zonder hulp van instructies, is vijf punten waard. Als je er wel voor kiest om de instructies te bekijken, dan verlies je twee punten van je totale score voor die vorm. De speler die als eerste 26 punten scoort, wint!

Hoe werkt het?

Dankzij machine learning herkent het spel een grote hoeveelheid origamivormen. Daarvoor legde Billie een database aan met honderden foto’s van verschillende vormen, die ze overigens allemaal zelf heeft gemaakt. Verder maakt de Howest-studente gebruik van WebSockets, een meer geavanceerde techniek die zorgt voor de interactie tussen je browser (in dit geval Firefox) en een server. Zo kan je het spel starten, een code aanmaken en dus ook iemand uitdagen om het spel te spelen.

Wil je het spel uittesten? Neem je smartphone erbij en surf via Firefox naar thequickfox.herokuapp.com en daag je vrienden uit. Zet ‘m op!

Tristan Isaac & Anton Vandenbulcke

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.