Meteen 637 miljoen euro voor Red Dead Redemption 2

31/10/2018

De gloednieuwe game Red Dead Redemption 2 van Rockstar Games heeft een succesvol openingsweekend achter de rug. Met een wereldwijde opbrengst van 637 miljoen euro in de eerste drie dagen, is het de tweede meest winstgevende game aller tijden. Het episch verhaal over eer en loyaliteit tijdens het einde van het Wilde Westen moet alleen Grand Theft Auto V laten voorgaan.

De resultaten mogen er zijn: meeste pre-orders in het PlayStation Network, hoogste verkoopcijfers op de dag van de release en de eerste drie dagen, tweede grootste lancering… Rockstar Games breit duidelijk een vervolg aan het succes van Grand Theft Auto V.

(lees verder onder de video)

Ren voor je leven

De game volgt Arthur Morgan en de bende Van der Linde, die zich rovend, stelend en vechtend een weg banen door het ruige hart van Amerika om te overleven. Nadat een overval flink misgaat in de westelijke stad Blackwater, wordt de bende gedwongen te vluchten, terwijl federale agenten en de beste premiejagers van het land hen achterna zitten. De steeds grotere interne verdeeldheid dreigt de bende uit elkaar te drijven en Arthur moet een keuze maken tussen zijn eigen idealen en zijn loyaliteit aan de bende die hem heeft grootgebracht.

Grootste map ooit

Red Dead Redemption 2 bevat de diepste en meest uitgebreide Rockstar-wereld tot nu toe. Bovendien is het Rockstar’s eerste game die geheel is ontwikkeld voor de nieuwe generatie hardware. De gameplay en verhaallijnen lopen naadloos in elkaar over en bieden een geheel nieuwe ervaring van het leven van een bandiet in een beruchte bende.

Quindo Redactie

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.