Moet je bachelorproef of thesis bijna binnen? Met deze tips lukt het

09/05/2019

Misschien ben jij momenteel aan het flippen omdat de deadline voor je bachelorproef of thesis nu wel heel dichtbij komt. Wees gerust, je bent niet de enige. Waar het nu om gaat is: wat ga je eraan doen. We helpen je graag verder met vijf tips van onze redactie.

1. Staar je niet blind op de hoeveelheid werk

View this post on Instagram

#omdenken

A post shared by Omdenken (@omdenkennederland) on

Iedereen kent het wel. Je moet dringend verder werken, maar je wordt verlamd door de hoeveelheid werk dat nog op de plank ligt. Maak een schema op en deel het geheel op in verschillende taken. Vergeet jezelf niet te belonen na elke stap door een taak af te vinken. Yes, we can!

2. Houd je promotor in het achterhoofd

View this post on Instagram

About that 😅

A post shared by Student Problems (@studentproblems) on

Elke promotor heeft wel iets wat voor hem of haar een eindwerk kan maken of kraken. Probeer dat aandachtspunt in kwestie te achterhalen en verlies het niet uit het oog. Je krijgt vaak extra punten als je het op de goeie manier – althans volgens jouw promotor – aanpakt. Mogelijke lievelingscriteria: onderzoeksmethode, literatuurstudie, aantal respondenten …

3. Let op met medicatie

Bepaalde pillen worden soms beschouwd als een wondermiddel tegen stress, dat is niet zonder risico. “Het klinkt verleidelijker dan het vaak is. De extra energie die je voelt, komt immers niet uit het pilletje, maar uit je eigen lichaam. Pepmiddelen spreken je reserves aan. Zonder dat je het merkt, kunnen ze jouw lichaam en geest volledig uitputten”, staat te lezen op de website van Teleblok. Eens een luchtje scheppen, meer slapen en gezonder eten is dus wellicht een betere keuze.

4. Baken je onderwerp voldoende af

View this post on Instagram

That #awkward moment when…

A post shared by College Student (@studentprobs) on

Het heeft geen zin om uren te zwoegen op een stuk dat eigenlijk geen meerwaarde biedt voor jouw onderzoek. Je steekt jouw energie beter in een hoofdstuk dat relevanter (maar eventueel ook korter) is, of pakweg een mooiere lay-out. Geloof ons, promotoren hebben liever een korte maar correcte thesis dan een eindwerk dat eigenlijk kant noch wal raakt.

5. Laat je hoofd niet zot maken

View this post on Instagram

🙄

A post shared by Student Problems (@studentproblems) on

Elke bachelor- of masterproef is anders. Ook al telt het eindwerk van jouw medestudenten meer pagina’s of respondenten, houd je vooral aan de opgelegde criteria van jouw hogeschool of universiteit. Vermijd dus even die Facebookgroep en concentreer je vooral op jouw eigen werk.

Quindo Redactie

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.