Monkey Juice wint Road Rock

25/08/2017

Zaterdag 26 augustus vond de tweede editie van Road Rock plaats. Monkey Juice wist de jury te overtuigen met hun ruwe sound en energieke optreden. De winnaars uit Sint-Niklaas worden op het podium vergezeld door Mermaid en Solitude Within. In totaal gaan de drie groepen naar huis met 6000 euro aan muziekmateriaal en 18 uur opnametijd in een professionele studiotijd.

326 bands schreven zich in voor de wedstrijd. Dat is bijna een verdubbeling van het aantal inschrijvingen voor de vorige editie. Na een selectie door een professionele jury bleven er acht bands over. Elke groep kreeg één uur om te knallen op het podium. Om 13.00 uur trapte RAMAN. de wedstrijd op gang. Daarna was het de beurt aan Mermaid, Oriens, Sky Harvester, Solitude Within, Sweetsalt, Blain en Monkey Juice.

Prijzenpot

Monkey Juice krijgt maar liefst 3000 euro aan muziekmateriaal en 12 uur opnametijd in een professionele studio. Ook Mermaid en Solitude Within gaan niet met lege handen naar huis. Zo krijgt Mermaid 2000 euro aan muziekmateriaal en 6 uur opnametijd. Solitude Within gaat naar huis met 100 euro aan muziekmateriaal en 3 uur opnametijd. Een mooi duwtje in de rug voor de jonge bands.

Monkey Juice

De winnaar uit Sint-Niklaas was twee maanden geleden nog te horen op Quindo tijdens het programma VERSTERKER. Via het programma geven we jonge bands de kans om eigen nummers en muzikale inspiratiebronnen te laten horen aan het grote publiek. Het resultaat beluister je hieronder. Road Rock is trouwens niet de eerste muziekwedstrijd waaraan de vier talentvolle gasten aan deelnamen. In het verleden zaten ze al in de selectie voor Commarocks, wonnen ze een publieksprijs in de Lawijtstrijd 2014 en werden ze geselecteerd voor De Nieuwe Lichting 2015.

Afsluiter

Guy Swinnen, frontzanger van The Scabs, maakte omstreeks 21.30 uur de winnaars bekend en sloot de wedstrijd af met zijn Guy Swinnen Band. De acht deelnemers kregen voor zijn optreden nog de kans om de Belgische rocklegende enkele vragen te stellen over het reilen en zeilen binnen de muziekwereld. Beluister hieronder de uitzending van de tweede editie van Road Rock en beleef het festival alsof je er zelf bij was!

Thomas Herrero

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.