Na Spotify Wrapped nu ook Netflix Wrapped

18/12/2020

De afgelopen weken heeft iedereen zich geamuseerd met het delen van hun Spotify-wrapped op Instagram. Spotify berekende welke artiesten, liedjes en genres je in 2020 het vaakst beluisterd hebt en zorgde er ook voor dat je die op een leuke manier kon delen. Een onafhankelijke designer maakte nu een gelijkaardige tool voor Netflix.

Geen paniek: de tool vertelt niet aan al je vrienden dat je voor de vijftiende keer aan seizoen één van Friends bent begonnen. In vergelijking met de Spotify Wrapped zijn er veel minder details die worden gegeven. De tool is dan ook niet afkomstig van Netflix zelf maar werd gemaakt als een klein persoonlijk project van een designer.

Er wordt vooral gekeken naar de genres die jij bekijkt, wanneer je Netflix gebruikt en in welke maanden je gepiekt hebt. Wel heel confronterend: je krijgt ook te zien hoeveel uren je Netflix hebt gekeken.

Zelf aan de slag gaan?

Benieuwd naar je eigen cijfers? Je gebruikt de tool als Chrome extensie.  Eerst moet je de extensie installeren. Vervolgens open je Netflix via Chrome, en klik je rechts op het Netflix-logo. Je moet het tabblad open laten terwijl de extensie z’n werk doet. Na enkele minuten wachten zie je je resultaten.

Het project staat echter wel nog in z’n kinderschoenen: je krijgt dus geen optie om de resultaten automatisch te delen. Nog een laatste disclaimer: de tool is niet verbonden met Netflix en Netflix is dus ook niet verantwoordelijk. Wij hebben hem alleszins getest en goedgekeurd, maar wees zoals altijd voorzichtig wanneer je onbekende apps/extensies toestemming geeft tot je persoonlijke gegevens!

Quindo Redactie

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.