Almost Summer – voorstelling: N.E.S.H.A.A.: A CURSE POEM

17/06/2021

Almost Summer * Special edition is een kunstfestival georganiseerd door Buda dat van 5 tot 20 juni plaatsvindt over heel Kortrijk. Het is een heel veelzijdig festival dat projecten van NEXT festival (NEXT TIME) en Almost Summer laat samensmelten. Er zijn performances, installaties, gesprekken en bijeenkomsten. Eén van de voorstelling draagt de weinig zeggende naam N.E.S.H.A.A.: A CURSE POEM. Wij namen een kijkje.

In een oude loods te Kortrijk brengt N.E.S.H.A.A. (“Not Every Ship Has An Author”) voor BUDA’s Almost Summer * Special edition hun installatie A CURSE POEM.

“We don’t speak with all of our mouths, if we burry our breath in the sand. Here, at this stage, your mudded name is called for.”

Je wandelt individueel door de ruimte en krijgt met een koptelefoon een audiofragment te horen. Na dit te hebben beluisterd, ben je klaar om ‘te waden’ in het landschap. Met een waadpak mag je een bemodderde ruimte verkennen. Je kan slenteren, springen, even stilstaan. Her en der vind je schermen waarop bewegingen te zien zijn. De grenzen tussen performance, poëzie en participatie worden er opgegeven, waardoor de unieke beleving één groot gedicht lijkt.

In de loods voel je je terug als een kind dat mag ravotten en scheldwoorden aangeleerd krijgt. Je dwaalt weg in je gedachten, het heden en verleden. Het werk is een bijzonder vloekgedicht dat nazindert, en dat vooral zelf beleefd moet worden.

A CURSE POEM is een immersieve en performatieve installatie waarin beweging, taal en landschap samenkomen. Nog tot zondag 20 juni 2021 kan je deze installatie bewonderen. Meer info en tickets: vind je op de website van Buda. Ook op Instagram: https://www.instagram.com/acursepoem/

Rune Wittouck

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.