Nieuw: Radi’O Zoutloos – een magisch luisterverhaal

24/03/2021

Een groepje prettig gestoorde mensen en hun leven in het rusthuis, daarrond bouwde Studio Orka het verhaal voor Radi’O Zoutloos. Zes afleveringen lang ontdek je de belevenissen van Palmira en Charlie, die samen de gekste avonturen beleefden. Je volgt het live via onze webradio of uitgesteld. Een uurtje na iedere live-uitzending kan je het verhaal ook herbeluisteren online op deze pagina

De kranige Palmira woont in een rusthuis. Ze is mentaal nog erg fris, maar ze weet dat haar einde nabij is. De aarde verlaten, akkoord, maar dan wel met een big bang! Ooit was Palmira smoorverliefd op Charlie, met wie ze de gekste avonturen beleefde. Nu zou ze hem dolgraag nog eens terugzien. Een verpleegster stelt alles in het werk om die droom waar te maken.

De afgelopen maanden vertaalde Studio Orka de voorstelling naar een ontroerend en hilarisch luisterspel: ‘Radi’O Zoutloos’. Zes afleveringen lang volg je het wel en wee van een nest prettig gestoorde mensen in een rusthuis. Een hartverwarmend verhaal vol humor en hoop, levensdrift, geheime liefdes, passie en geluk. Een ode aan het leven en de fantasie.

Live zendschema op Quindo

  • Woensdag 24/03 – 14u00
  • Donderdag 25/03 – 14u00
  • Vrijdag 26/03 – 14u00
  • Woensdag 31/03 – 14u00
  • Donderdag 01/04 – 14u00
  • Vrijdag 02/04 – 14u00

Luister live naar QUINDO

Afleveringen 1, 2, 3, 4, 5 en 6 kan je hier herbeluisteren:

Een organisatie van Schouwburg Kortrijk en Medialab Quindo

Van en met: Martine Decroos, Dominique Van Malder, Ilse De Koe, Steven Beersmans, Tania Van der Sanden, Julie Delrue, Walter Schudel, An De Broeck, Philippe Van de Velde, Tom Dupont & Joris Hessels. Opname en montage: Jeff Claeys & Lotte Nijsten. Audiomix: Jeff Claeys. Muziek: Jeff Claeys &  Orchestre International du Vetex. Met dank aan: Lucas Derycke, Gillis Van Der Wee, Flanders Boys Choir (dirigent: Dieter Van Handenhoven, zang: Aeneas Aps, Linda Van Handenhoven, Tom van Bogaert, Dieter Van Vandenhoven/spel: Simon De Beleyr). Coproductie : De Grote Post, kleinVerhaal en TAZ. Met steun van de Vlaamse Overheid.

Quindo Redactie

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.