Nieuwe app ‘Gank’ die Kortrijkse studentenfeestjes bundelt gespot op Lunchbeats

15/10/2019

Onder de noemer SPURT wil stad Kortrijk de ondernemerszin bij studenten van hogescholen en universiteiten in Kortrijk een boost geven. In Bar-Salona vond op vrijdag 11 oktober met Lunchbeats de kick-off plaats. Daar hebben we kennisgemaakt met ‘Gank’, een gloednieuwe app die alle feestjes voor Kortrijkse studenten bundelt.

Op Lunchbeats kregen jongeren met een ondernemersidee de kans om hun verhaal te vertellen. Net zoals Robin De Visscher, Friedl Verpoort en Marthe Vanderhaeghe die op woensdag 16 oktober hun app ‘Gank’ lanceren in jeugdhuis Reflex. “Zo’n netwerkevenement is vooral handig om contacten te leggen. Zo leerden we al de schepen van Evenementen kennen en kom je ook te weten waarvoor je andere student-ondernemers kan contacteren”, klonk het enthousiast.

“‘t Is altijd gank in K-town”

Dankzij ‘Gank’ beschikt Kortrijk nu als studentenstad over een eigen app. Het idee is ontstaan – hoe kan het ook anders – op café. “Vorig academiejaar hebben we de app uitgewerkt tot in de puntjes, afgelopen zomer was het dan programmeren geblazen”, legt studente Marthe Vanderhaeghe uit. “Gank mikt bewust ook op studenten die niet in een studentenclub zitten, zodat zij ook op de hoogte zijn van welke zalige feestjes Kortrijk in petto heeft.”

Beluister het volledige interview met de bedenkers van ‘Gank’.

(lees verder onder het interview)

Van Bridging to-morrow tot Vitalines

Ontdek hier nog zes andere (student-)ondernemers die present tekenden op de kick-off van SPURT. Ze kregen de opdracht om voor onze microfoon in ongeveer een minuut tijd hun businessplan uit de doeken te doen.

(lees verder onder de interviews)

Zelf lid worden?

Surf dan snel naar www.spurt.kortrijk.be en schrijf je in. Ben je jong en wil je ook jouw verhaal vertellen? Maak een afspraak met een businesscoach van jouw hogeschool of universiteit.

SPURT wordt mogelijk gemaakt door het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (Vlaio), Hermes, provincie West-Vlaanderen, stad Kortrijk, Howest, KU Leuven Campus Kulak Kortrijk, UGent Campus Kortrijk, VIVES, Designregio Kortrijk en medialab Quindo.

Pics by Lucas Versluys

LEES OOK

Tristan Isaac & Céline Vermeulen

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.