Lijstjestijd: deze bands brengen een plaat uit in 2021

14/01/2021

De coronacrisis heeft een impact op de hele wereld en dus ook op de muzieksector. Vele artiesten moesten hun releases uitstellen naar 2021. Dat zorgt ervoor dat we volgend jaar enorm veel releases zullen krijgen. Daarom een handig overzicht van enkele albums die we kunnen verwachten in 2021!

Passenger: Songs for the Drunk and Broken Hearted

De singer-songwriter brengt in 2021 nieuwe muziek! Het is al enige tijd stil rond de Brit die in 2012 een hit scoorde met ‘Let her go’. Sindsdien heeft hij zijn succes niet meer kunnen evenaren. Wie weet zit het er met dit album wel in?

Foo Fighters: Medicine at Midnight

De bekende rockband uit Seattle komt na 4 jaar terug met een album. Het wordt hun tiende album sinds hun ontstaan in 1995. De band is nog steeds zeer relevant en scoorde goed met hun vorige album. Benieuwd wat Dave Grohl voor ons in petto heeft.

London Grammar: Californian Soil

Het duo Hannah Reid en Dan Rothman van London Grammar zijn terug! Ze werden bekend met hits als ‘Wasting my young years’ en ‘Strong’. De Britste Indiepop-band brachten al de single ‘Californian Soil’ uit en die werd zeer goed ontvangen. Wat de rest van het album brengt, zien we in februari 2021.

Sia: Music: Songs from and Inspired by the Motion Picture

Sia, de Australische popzangeres, maakte muziek voor haar eigen film ‘Music’. Deze muziek bundelde ze tot een soundtrackalbum dat uitkomt in februari. De singel ‘together werd al uitgebracht voorafgaand aan albumrelease. De bedoeling is dat het album tegelijk uitkomt met de film, die trouwens met IMAX zal uitgebracht worden.

Sheppard: Kaleidoscope Eyes

Sheppard bracht dit jaar al de single ‘Symphony’ uit die meer dan vijf miljoen keer werd beluisterd op spotify. De single staat op het album Kaleidoscope Eyes dat in februari zal uitkomen. De band is vooral bekend van hun hit ‘Geronimo’ uit 2014 en hoopt nu dat succes verder te zetten.

Celeste: Not Your Muse

Celeste, een van de revelaties van 2020, brengt in 2021 haar eerste album uit. Het album zal de hitsingle ‘Stop This Flame’ bevatten, waarmee ze zo goed scoorde dit jaar. De Britste verscheen dit jaar uit het niets en is een veelbelovend talent. Ze werd al bekroond met de ‘Brit Award for Rising Star’ en de ‘BBC Music Award for Introducing Artist of the Year’.

Weezer: Van Weezer

De groep rond Rivers Cuomo werd ook hard getroffen door de coronacrisis. De band moest hun toer cancelen en ook de release van hun album werd al tot twee keer toe uitgesteld. De naam van het album verwijst naar Eddie Van Halen, de legendarische rock-muzikant die overleed dit jaar.

To be announced

Er zijn nog heel wat muzikanten die al bekend maakten dat er nieuwe muziek komt in 2021, maar zonder daar een datum aan vast te plakken. Onder andere Royal Blood, Travis Scott en Lana Del Ray zullen een album uitbrengen in 2021.

Siemen Caveye

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.