Nieuwe namen: West-Vlaanderen boven op Dranouter

03/03/2020

Flip Kowlier, Compact Disk Dummies, Willem Vermandere en Brihang: ze hebben allemaal twee dingen gemeen. Het zijn allen succesvolle artiesten uit het West-Vlaamse en ze zijn deze zomer te zien op Dranouter. Zo krijgt het festival – na het eerder aangekondigde Het Zesde metaal – een serieus West-Vlaamse line-up.

Festival Dranouter, dat dit jaar plaatsvindt van 7 tot 9 augustus, pakt vandaag uit met een hele reeks West-Vlaamse muziekacts. Eerder was Het Zesde Metaal al aangekondigd, nu komen daar nog ‘Flip Kowlier: 20 jaar’, Compact Disk Dummies, Willem Vermandere en Brihang bij.

Het belooft een heel speciale editie te worden. Niet alleen door al dat West-Vlaams muzikaal geweld, maar ook omdat zowel Flip Kowlier als Willem Vermandere een verjaardag mogen vieren. Flip Kowlier koos Dranouter om zijn twintigste muzikale verjaardag te vieren. In 2000 stond hij voor het eerst als soloact op een podium en dat wordt dus deze zomer gevierd met serieus wat throwbacks – denk Welgemeende, Min Moaten, Mo Ba Nin, Zwembad en Bjistje in min uoft – en een voorsmaakje van zijn album dat in 2021 verschijnt.

Verjaardagseditie

Ook Willem Vermandere heeft een verjaardag te vieren. Hij viert zowel zijn tachtigste verjaardag als het vijftigste jaar dat hij aan het optreden is. Daarom belooft hij op Dranouter een uniek optreden te brengen. Hij krijgt de eer om de laatste festivaldag te openen. Terwijl Willem Vermanderde absoluut geen aankondiging meer nodig heeft op Dranouter, wordt het voor Compact Disk Dummies de eerste keer dat ze op het festival zullen spelen. Ook Brihang is een relatieve nieuwkomer voor het festival. Enkele gevestigde waarden en enkele oude rotten in het vak, dat belooft!

Meer info over het festival vind je hier. Benieuwd hoe het er vorig jaar aan toe ging? Check de aftermovie!

 

 

Emilie De Clerck

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.